Karadeniz Ereğli'nin tarihi fotoğrafları sosyal medyada yayımlanmaya devam ediyor. Bir süre önce Ereğli halkının gezebileceği alan olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne tahsis edilmesinin ardından Kaletepe'nin doğal güzelliği ve manzarası beğeni topluyor.

Karadeniz Ereğli Nostalji Sevenler Grubu'nda Yönetici Mahmut Daşdelen tarafından yayımlanan Wolfram Hoepfner'in çektiği fotoğraf kısa sürede beğenildi ve çok sayıda yorum oldu.

Fotoğraf: Wolfram Hoepfner, 1961, Herakleia Pontike kitabından Sadun Duran Kadıtarlası Kale Karadeniz Ereğli.

Taşdelen'in "60 KÜSÜR YIL SONRA KADI TARLASI KALEYE ÇIKMA YASAĞI KALTI" yazısının altına gelen bazı yorumlar ise şu şekilde:

Haydar Karaduman: NİHAYET!. BEN; KALENİN HEMEN DENİZE BAKAN TARAFINDA 20 YIL KENDİ EVİMİZDE İKAMET ETTİM. KALEYI GEZMEYI O KADAR İSTEDİM Kİ, AMA YASAKTI. BÖYLE TOPLUMA MAL OLMUŞ TARİHI DEĞERLERİMİZİN KAMUYA YASAK OLMASINI ASLA KABUL ETMİYORUM. ASKERİYENİN KONTROLÜNDE, GEZİLİP GÖRÜLMELİYDİ DİYE DÜŞÜNENLERDENİM.

Laski Mustafa Mollaoğlu: Buralarda büyüdük Sungur Mahallesinde oturdum senelerce.

Mahmut Yaman: Eskiden burası Çeştepe diye biliniyordu. Kestanesi Köyü yolundaki kale kalıntılarıyla karıştırılmamalı. Yanılıyor muyum acaba?

Cemal Dere: O sene Ereğli'deydim. 69'un Nisanında askerlerle voleybol oynardık daha sonra çam fideleri dikildi şu anda o fideler 10 metre olmuştur. 61-62 senetlerine kale yakınlarından Kızaklarla Emek Bakkalına kadar kayardık, hey gidi eski güzel günler hey.

Cem Dağdelen: Kdz. Ereğli İlçemiz Kirmanlı Mahallesinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Kaletepe Arazisi AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt 'un girişimleri sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kdz. Ereğli Belediyesi’ne tahsisisin uygun görüldüğü açıklamıştı. Tüm şehri panoramik olarak görebileceğiniz harika bir yer, Ereğlimizin kültür mirasının halka açılması hayırlı olsun..

HASTANE İNŞAATI TAMGAZ SÜRÜYOR HASTANE İNŞAATI TAMGAZ SÜRÜYOR

Kaya Mehmet: Başkanımız Posbıyık yaza orayı cennet gibi yapar ve halk rahatça oturur yer üçer hizmet görür inşallah.

Ömer Erlat: Adam gibi restore edip halka açmadılar. 60 yıl sonra mı akıllara gelmiş?

Whatsapp Image 2024 03 23 At 23.48.07