CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, TBMM Genel Kurul'da söz alarak, vatandaşa yapılan kömür yardımlarını ve emekli ikramiyesi düzenlemesini gündeme taşıdı.

Ertuğrul, genel kurulda şu konuşmayı yaptı: "Artan derin yoksullukla beraber her yıl gıda ve yakacak yardımına ihtiyaç duyan vatandaş sayısında ciddi bir artış var. Her yıl ihtiyaç durumu belirlenen hanelere yakacak yardımı olarak dağıtımı yapılan kömür torbalarından artık kömür dışında her şey çıkıyor. Vatandaş devletten yardım beklerken kapısında bir çuval dolusu taş buluyor, toprak buluyor, çamur buluyor.

7 BİN 500 LİRA EMEKLİ MAAŞI

EREĞLİ'DE 24'NCÜ FESTİVAL HAZIRLIĞI EREĞLİ'DE 24'NCÜ FESTİVAL HAZIRLIĞI

Buna rağmen iktidar emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyi de vatandaşına çok görerek daha az vatandaşa vermek için yoğun bir çaba sarf etti. Soruyoruz! Yoksulluğa mahkûm ettiğiniz emekli 7.500 lira emekli maaşıyla hangi ihtiyacını gidersin? İktidar, yardıma muhtaç yoksullar istiyor ki, yaptığı yardımlarla övünebilsin, bu yardımları kendi iktidarlarından başkasını yapmayacağını iddia ederek oy toplayabilsin. Biz ise bu yokluğun nedenlerini ortadan kaldırmak istiyoruz!"