Şiddetli tartışmalara neden olan KANDİL’e harekatın neden olmayacağının açıklaması tam bir aczin ifadesidir.

İlk neden, hükümetten sınır ötesi harekat izninin çıkmadığıdır ki geçmiş dönemlerde de bu izin meselesini bir yıla yakın Meclis gündeminde sürüncemede kaldığı hatırlarınızdadır.

İznin çıkmamasının en büyük nedeni olarak ikinci sıradaki ABD’nin izin vermediğinin söylenmesi bu aczin başka bir şekilde ifade edilmesidir.

Size komşu ülkenin sınırlarından rahatça geçip saldıran teröristlere karşı harekat için onbinlerce kilometre ötedeki bir ülkeden izin alacak isek vede buna izin verilmiyor ise onurdan, ülkeden bahsetmemizin bir anlamı kalmamıştır.

Şunu hemen söylemek lazımdır; AKP hükümetine kadar 36.paralele girip çıkılıyor, sınır ötesi harekat yapılıyor vede terör neredeyse sıfırlanmış olarak AKP hükümetine teslim edilmiştir.

Şunları da hemen sormak lazımdır; Neler olmuştur da terör son on yılda artmıştır? Kim, neden, niçin, nasıl otuzaltıncı paralel kırmızı çizgimizi iptal etmiştir?

Soru sormaz ve korkmakta devam eder isek daha çoookkk teröre asker, polis, vatandaş kurban ederiz.

Mecliste, Harp Okullarından, Polis Kolejlerinden mezun olanlar bu ülkenin insanlarını, sınırlarını koruma ve kollama yemini ederler ki bu yemin onların ONURU ve NAMUSUDUR!

Eğer Başkanımız Obama, Dış İşleri Bakanımız Miss Clinton ise ve Kandil’e harekat için onlardan izin alacak isek göndere Amerikan Bayrağı çekip Amerika’nın 52.Eyaleti olduğumuzu ilan etmek lazımdır. Böyle bir durumda terör bıçakla kesilecek yada sınır ötesi harekat serbest hale gelecektir. ABD toprağında hele ki 52.Eyaletinde terör estirenin vay haline!.. Bırakın terör estirmeyi, ABD Irak’ta kitle imha silahları var yalanı ile Irak’ı dümdüz etmiştir.

52.Eyaleti olduğumuzda ibret olsun diye Kandil’i kandil gibi değil, meşale gibi yakar.

Daha önce Kuzey Irak’ta yaz-kış operasyonu yapılmış, kayıp sayısı da sınırlı kalmıştır. Eğitimli, kararlı bir ordu karşısında teröristlerin barınma, karşı koyma ihtimali de sınırlı olacak bu da kayıp sayısını en azda tutacaktır. Kayıp sayısını arttıracak olan, kararsız, iyi sevk edilmeyen askeri güçler ve onların her işine karışan sivil idare olacaktır.

Bundan sonra duyacağınız her şehit ve ölüm haberi için soru sormaya başlamazsanız siz de sorumlusunuz.