Başbakan ve kurmayları üstü kapalı açıklamalarda bulunuyor. Önümüzde 3 sandık birden mi konulacak yoksa 3 ayrı seçim mi olacak o bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki seçime katılacak tüm siyasi partilerin ilk vereceği sınav yerel seçimler olacak. Yerel seçimler diğer seçimlerin bir göstergesi olacak. İşte bu yüzden de siyaset ısınmaya başladı; kılıçlar çekilmek üzere!

AK Parti, CHP ve MHP var gücüyle seçimlere asılacak gibi görünüyor.
Zonguldak İl Merkezi’nde iki önemli belediye başkanlığı, yerel seçimlerin çekim merkezi haline gelmiş durumda…
Zonguldak Belediye Başkanlığı ile Kozlu Belediye Başkanlığı…
CHP, Zonguldak Belediye Başkanlığını elinden kaçırmak istemiyor.
MHP, “ Bu kez biz de varız” diye resti çekecek.
AK Parti ise hem Zonguldak Belediye Başkanlığını kazanmak, hem de Kozlu Belediye Başkanlığını kaybetmemek için yoğun çaba harcıyor. Bunun içinde aday adaylarını,  ya da gönüllerinde yatan aslanlarını şimdilik saklıyor olabilir.

Parti yöneticilerinin gönüllerinde yatan aslanlar mutlaka olabilir, ama gönüllerinde yatan aslanlar seçimi kazanabilirler mi o bilinmez.

Bana göre hem taban önemli ve hem de kararsız vatandaş da önemli.  

CHP seçmen tabanı Harun Akın diyor.

MHP Tabanı bana göre hala kararsız. Bakalım görelim diyor ama Gönüllerinde Ali Uzun yatıyor.

“ Şapkamı koysam “ seçilir zihniyeti ile hareket edilirse AKP çok önem verdiği Zonguldak belediye başkanlığı seçiminde hezimete uğrayabilir.

AK Partinin Zonguldak’ta hezimete uğraması demek. Gerek il ve Merkez ilçenin başarısızlığı olacaktır ki, Hamdi Uçar ve ekibi bu riski göze alamaz ve almamalıdırlar da.

Bana göre bu seçimlerde “ Ak Parti’nin yüzünü güldürecek” çok önemli bir proje var. Bu proje en kısa zamanda Milletvekillerinin desteği ve Hükümetin onayı ile kısa sürede gerçeğe dönüştürülürse ve ödenek çıkartıldığı takdirde mesele kalmıyor

Belirli kesimlerin karşı çıkabileceği, ancak Zonguldak ve Kozlu halkının yüzde 100 destekleyeceği bu proje seçimlerden önce açıklanıp, uygulamaya geçerse eğer, Ak Parti iddia ediyorum Zonguldak ve Kozlu’da tavan yapar, oyları silip süpürür, Zonguldak ve Kozlu belediyeleri aynı anda Ak Parti saflarına katılmış olur.

AK Parti yöneticilerinin de bildiği Bu proje seçimden önce Kamuoyuna sunulsun ve işin ucundan da tutulsun.

Yaşanabilir bir Zonguldak, sosyal ve kültürel anlamda MEGA bir şehir   ve bu şehre katkı da bulunmak istiyorsanız Bu projeleri Ankara’nın dikkatine sunun , Zonguldak’ı KAZANIN.” Bizden söylemesi