Her gün, belirli saatlerde kapı önlerinden çöpler alındığı halde apartman önlerine bırakılan çöp poşetlerini.. Ve onları parçalayarak beslenme derdindeki hayvanların etrafa yaydıkları salçalı yemek artıkları, ekmekler, meyve kabukları gibi gibi hem çevre kirliliği hem görüntü kirliliği sebepleri olan insanları…

Günde kimbilir kaç kez yada en azından bir kez çevre kirliliği hakkında mühimseyerek!.. ya konuşup ya sanalda paylaşıp sonra da sokaklara bir şekilde kirletenleri, çöp atanları.. (yiyecek-çerez ambalajları, sigara izmaritleri, tükürükleri gibi gibi…)

“Gönüllü” kavramını (hiçbir kişisel/maddi çıkarı olmadan kendi özel zamanlarını ve birikimlerini belli ilkeler doğrultusunda sorunlar ile sorumlular-yasal yetkililer arasında köprü olmaya adayan insanlar) mutlaka duydukları yada bildikleri halde hem bu tarz gönüllü çalışmalara somut olarak katılmayıp hem de gayet rahat eleştirebilme hakkını kendinde görenleri..

Karşısındaki insanda olan özelliklerin; bilgi, hayata bakış açısı yada hayatı yaşayış biçimi, kültür, tahsil, maneviyat hallerini tatmadığı yada tadamadığı halde bu özelliklerin olduğu insanları ötekileştirme komplekslerini farklılık olarak empoze etmeye çabalayanları, çabaladıkça da farkında olmadan zavallı, komik duruma düşenleri..

Kendimizi her zaman beğenmediğimiz, eleştirdiğimiz  kişilerin yerinde yada olayların içinde görerek yaşasak dileğiyle…

O zaman anlarım, anlarız.. Sorunsuz yaşarız belki de…