Bir Eğitim-Öğretim dönemini daha bitirip oyun alanlarına, sahillere başlıyoruz.. Evren her mevsimde güzel ancak bahar ve yaz aylarında sanki daha farklı bir enerji yansıtıyor hayatın her alanına..

Güzel bir kentte yaşamanın da olumlu enerjisi elbette yadsınamaz. Yeşil doğada olmak istesek kentin her alanından en fazla on dakikada tam da içindeyiz, hoş zaten her taraf yeşil alan.. Mavi doğada olmak istesek o da aynen o kadar yakınımızda, plajlarımız, deniz kenarlarımız..

Sahilimiz en çok ve en kısa mesafede olduğundan çok daha işlevsel. Sahildeki yeşil alanlarda yürüyen, yuvarlanan cıvıl cıvıl çocuklarımız için yaşamsal tehlike olarak gördüğüm, hatta bir genç kardeşimizin de böyle bir mikrobik nedenle evladını kaybettiğini bildiğimden dikkatinizi çekmek istedim bu konuya. Çimenlerde hayvan dostlarını gezdiren ancak gayet dikkatle, nazikçe uyardığımız insanların anlaşılmaz tepkilerini artık göze alamıyor birçok anne-baba yada bizler.. Uyarı neden;

Hayvanlar çimenlere tuvaletlerini yapıyor, orada kalıyor o dışkı ve gezi devam ediyor.. Sonra o çimenlerde çocukları yada yalınayak yürümek isteyen insanları düşünün.. Sizce nasıl bir durum?.. Hayvanları sevmeyen yoktur herhalde, sevimli sadık can dostlarımız.. Ancak hepsi değil elbette ama birçok sahip de böyle bir insan-hayvan adaletinde değil ne yazık ki.. Duygusal gerekçeleri  tartışılabilir.. Oysa hepimizin ortak alanları ve hepimiz de kullandığımız bu yaşamsal alanların daha sağlıklı daha tehlikesiz olması için ortak sorumluluktayız.. O dışkıları geziye çıkarken hazırlıklı çıkıp -ki yurt dışında olsa ciddi yaptırımlar uygulanmakta- olduğu yerden almalı ve çöpe atmalılar.. her canlı böyle bir itinayı hatta daha ötesi, böyle bir sorumluluk bilinciyle yaşamayı hakkediyor..

Tabi sadece bu değil ancak en önemli sahil/yeşil alan kirliliği ve dolayısıyla tehlikesidir. Yanısıra yerlerdeki çöpler inanılmaz artık, temizlik görevlileri nasıl canla başla çalışıyorlar.. Sanki çoğunluk da aynı çabayla kirletmeye..

İşte böyleymiş hayat, savunduklarınız/işiniz ve ugrunda üstelik de gönüllü olduğunuz herşey yaşam biçiminiz oluyormuş.. Belki birçok insan doğanın sadece güzelliğini görürken ben bunları görüyorum.. L Piknikte bile aa ne güzel bir yer derler, ben etraftaki çöpleri görürüm.. Bardağın dolu tarafı bazen pozitif tarafı olmayabiliyor yani.. Bitkiler de canlı değil mi, hayvanlar ve insanlar gibi.. Poşete koyun sebzeleri, yeşillikleri bir süre sonra poşetin için hava kabarcıkları ve nemle dolar.. Cansız olsalar böyle bir etki olur muydu.. Düşünebilen toplumlar için!..  Bu durumda eziyet değil mi üstlerine bırakılan pislikler, atıklar, dışkılar..

Tüm canlılara özenle, saygıyla, sevgiyle yaşanması dileğimle keyifli günler, tatiller olsun..