Zonguldaklılar olarak çocuklarımızın geleceği için termik santrallere karşı DİRENİYORUZ...

Batı Karadeniz Bölgesinde, Ereğli- Amasra arasındaki 80 kilometrelik hatta 9 termik santral kurulmak istenmesi geleceğimizi mahvetmek için bu kadar hevesli olmaları ne kadarda üzücü. Sağlıklı yaşam ve evrensel çevre haklarına sahip çıkmak hepimizin gelecek nesiller adına önemli bir görevidir. 
Avukat Yakup Okumuşoğlu'nun bu konudaki girişimleri taktir edilmeli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhinde açtığı davada, bakanlık tarafından projeye verilen 'ÇED Gerekli Değildir' kararının yürütmesinin durdurulması talep edildi. Davayı gören Zonguldak İdare Mahkemesi ise, "dava konusu işlemin uygulanması halinde, Zonguldak Eren Holding 3 Termik Santrali projesi kapsamında inşaat faaliyetlerine başlanabileceği dikkate alındığında, telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte olduğu sonucuna varıldığına" hükmederek projenin yürütülmesini durdurdu.
Bu karar umut verici.Fakat herşey henüz başlıyor ve mücadele için ara vermeden direnmeliyiz.

Yaklaşık 80 kilometrelik mesafede yani Kandilli'den Amasra'ya kadar olan mesafede mevcutta bulunan 3 santrele ek 6 santralin daha planlanması bölgenin geleceğini tamamen karartmak anlamına geliyor. Dokuz termik santral  80 km’lik kıyı boyunca havaya toz, kül saçılacak. Yaşam alanlarımız, tarımsal topraklarımız asit yağmurlarına maruz kalacak, hayvnasal gıdalardan, sebzelerden, meyvelerden doğrudan bizlere geçecek.Havamız kirlenecek.Ve bizler 24 saat bu pis havayı soluyacağız ve çocuklarımızada solutacağız. 

Hiçbir oluşum insan yaşamından daha önemli değildir.İnsan sağlığını ve yaşamını tehlieye sokan hiçbir ekonomik kalkınma faaliyeti desteklenemez ve asla desteklenmemeli. Elektrik çağdaş dünyanın vazgeçilmez bir enerji türüdür ve hatta başında gelmektedir.Fakat elektrik üretmek adına insana ,çevreye,bebeklere zarar veriyorsak orada tekrar tekrar düşünmeli ve 3.sınıf dünya ülkeleri politikalarından vazgeçmeliyiz.Yaşanabilir refah bir çevre için gerekli yataırımların desteklenmesi sağlanmalıdır.Yaşamı yok eden kalkınmayı desteklememiz geleceğimizi gelecek nesilleri yoketmektir.

GÜN BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ GELECEĞİ ÇOCUKLARIIZ İÇİN ÇEVRE ADINA MÜCADELE GÜNÜDÜR.