CHP’liler yine öfkeli.

Saydırıyorlar sıra sıra.

Kime mi?

Cumhurbaşkanı adayı yaptıkları ve seçim döneminde yere göğe sığdıramadıkları Muharrem İnce’ye.

Sebep?

İnce parti kuracakmış?

İnce,  demokratik bir hakkını kullanma olasılığından dolayı, demokrasiyi çok savunduğunu iddia edenler tarafından eleştiri yağmurları ile ıslatılıyor.

Attıkça atıyor CHP’liler.

Sosyal medyada yazılanları okudukça şaşırmamak mümkün değil!

Neler var neler!

En belirgin ve net ortak görüş; bölücülük!

*

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ı kurdukları partiler nedeniyle “bölücü” görmeyenlerin, kendi içlerinden birinin parti kurmasına “bölücü” damgası yapıştırmaları ve kimi zaman da seviye dışı sınırsız ifadelerle yerin dibine çakmaya çalışmaları ne tuhaf.

Dün gökyüzüne çıkar, sonra da yok etmek için elinden geleni yap.

Böyle mi olmalı?

*

Yaş ortalaması 50’nin üzerindeki CHP’nin, toplumu ayağa kaldıracak ve iktidar yürüyüşü başlatamaması yıllardır şöyle veya böyle hep sorgulandı/sorgulanıyor.

Sorgulanmalı tabi ki.

Sorgulanmaması yanlış.

Neden iktidar olamıyorsun?

Oyların bölünmemesi adına  “Başka partiye oy verirsen AK Partiye hizmet edersin” dayatması . (Ki bu daha önce de ANAP’ya yarar, DYP’ye yarar baskısıydı.)

HP, SHP, DSP hep bölücü ilan edildi.

O partiler şimdi yok ama yine iktidar olamıyorsun.

Neden?

*

Genel Başkan adayı olabilmek için delegelerden açık açık imza istenen ve de milletvekili, belediye başkanı, il genel ve belediye meclis adaylarının genel  merkez tarafından belirlendiği CHP’nin diğer partilerden ne farkı var?

Genel Merkez ne derse o!

Oysa, ilçe kongrelerinde tüzük gereği ön seçim delegesi de belirleniyor ama… Bu delegelerin herhangi bir aday/adayları belirlemede  söz ve karar sahibi olduğunu bilen, gören, duyan var mı?

Bir köyde ihtiyar heyetine girebilecek kadar oy gücü olmayanların genel başkana çektikleri yağlarla listelerde yer aldığı bir antidemokratik olgu ile CHP zaten başarılı olamaz ki!

Oylar bölünmesin sloganıyla yüzde 20/25 lerde gezinen günümüzdeki CHP’nin “Atatürk’ün kurduğu parti” sözünü kullanması siyasi rantın dışında ne ifade ediyor.

Atatürk…  Atatürk... Atatürk!

Ya Atatürk bir ayağa kalksa da, şöyle bir kurduğu partiyi değerlendirse?

Ne der?

*

CHP’liler  kendi açmazlarını aşma konusunda somut ve ciddi bir adım atamazken, kendilerine oy vermeyenleri “koyun”, iktidar olabilmek için parti kuranları da “bölücü” ilan etmeye devam ederer bir yere varamaz.

Muharrem İnce’yi bugün tü kaka ilan edenler, öncelikle “Bu halk bize neden oy vermiyor?” sorusunun yanıtını arayıp bulmaları gerekiyor.

Bu da olmayacağına göre?

Türkiye’de iktidara alternatif olabilecek parti ve partilere gereksinim dünden daha çok gereklidir.

Not: Önceki milletvekili seçiminde, halkın içinden çıkıp aday olma cesaretini gösteren Pazarcı Safiye’ye oy veren biri olarak, yeni oluşumları siyasi çeşitliliğe zenginlik olarak gördüğümü de belirtmek istiyorum.