Kdz. Ereğli Belediyesi’nden gönderilen açıklamaları okuyunca anladım ki, barış çubuğu tüttürülmüş.

Çünkü.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bana kavgacı Halil derler ama” noktasını koyduktan sonra, OYAK ve Erdemir’e teşekkür etti.

İyi de etti.

Bakar mısınız açıklanan projelere.

Güzel.

Anlaşılan o ki, Erdemir Ereğli’ye karşı olan sosyal sorumluluğunu yerine getirecek.

Kavgaya son, hizmete alkış!

Aklın yolu kazandı.

Ve bundan sonra Erdemir ile Ereğli Belediyesi arasında sevgi, barış, dostluk rüzgarları esecek.

Kıskanmamak gerek.

Doğruya doğru, emeği geçenlere teşekkür.

Kazanan Ereğli olduktan sonra, bir de halkın en çok şikayet ettiği çevre konularında titiz olununca bir elimizde cımbız diğerinde ayna.

Herşey bize güzel.

*

Akşam üstü telefonum çaldığında “Ne o Posbıyık AK Partiye mi geçiyor?” sorusuna muhatap oldum.

“Covid 19 yasakları kalktı ya. Covid ile birlikte Belediyemiz ile Erdemir arasındaki engellere de veda edildi. Olması gereken gerçekleşti. Resmen açıklanmasa bile Erdemir bu işlerin finansörü” sözleriyle görüşümü belirttim.

Ki, az sonra belediyeden gelen OYAK ve Erdemir’e teşekkür açıklaması, görüşümü doğruladı.

Evde bir bayram havası.

Şahane.

*

Umarım bu bahar havası merkezi hükümetin de Ereğli’ye sevgi ile bakmasıyla devam eder. Çünkü Ereğli’nin o kadar çok sorunu var ki. Yılların ihmalleri birikti birikti de birikti.

Kısaca tekrarlayayım mı?

İşsizlik, tersaneler, hükümet ve emniyet binası, havayolu ve demiryolu, DDY tamirhanesinin müzeye dönüştürülmesi, dünya mirası varagelin işler hale getirilmesi, Kandilli Eğitim Köyü, eğitim ve sağlık alanındaki eksiklikler. Daha stadyumu bile söylemedim.

Gerçekten de Ereğli yılları kaybediyor.

90 yıllarda Ereğli’nin kısa zamanda 250 bin nüfusu aşacağı söylenirken, şimdi ise sahile cami konuşuluyor. Yeni şehir mezarlığının kurulduğu Belen’de cami yapmak için kılını kıpırdatmayanlar, yükseklere yağ çekmek için tribüne oynarken, kaybeden her zaman olduğu gibi Ereğli oluyor.

Koskoca Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz savaşının destanını yazan Alemdar’a İstiklal Madalyası istiyoruz da, kağıt üstünde hikaye yazılıyor.

Oysa, Ereğli konuşmalı.

Ereğli gerçekten de bir çalıştay düzenlemeli ve tüm sorunlarını katılımcı bir anlayışla biraraya getirerek hedefini belirlemeli.