BÜYÜTÜLEN ÇOCUK / YETİŞTİRİLEN ÇOCUK..
EBEVEYN / BİLİNÇLİ EBEVEYN..
GÖREVLİ ÖĞRETMEN / GÖNÜLLÜ GÖREVLİ ÖĞRETMEN..

Uzar da uzar.. Ancak benim ve birlikte gönüllü olarak çalıştığımız arkadaşlarımın yıllardır özellikle de Ana Sınıfları dahil İlköğretim öğrencilerinde gördüğümüz, yaşadığımız farklılıklar böyle bir ayrıştırmaya dönüştü..
Dünyaya gelen büyür derler doğru da.. Yemeğini, suyunu, giysisini kısaca yaşamsal ihtiyaçlarını temin ettiğinizde zaten büyüme sürecinde Allah’ın verdiği ömür çerçevesinde büyür çocuk..
Bir de yine yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasının yanısıra, birey olarak bilinçlendirilen, toplumsal sorumluluklar çerçevesinde bilinçlendirilen, çeşitli spor, sosyal çalışmalar, gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarına yönlendirilen kısaca sadece yemekle, giyecekle büyümesine seyirci kalınmadan yetişmesi için çabalanan çocuklar var..
İyi ki.. Ve gelecekte bizlerin yaşlılığı, dünyamızın daha barışçıl, ekonomik sorunu olmadan,  manevi anlamda da daha iyi daha saygın olacağı günleri oluşturacak nitelikle çocuklar, geleceğin kurucuları onlar olacak.. Daha doğrusu kişisel olarak onlar; “yetiştirilen” çocuklar olmasını diliyorum..
Bütün anne-babaların ve çocuklar her kim yada kimlerin elindeyse onların moda deyimle; veballeri büyük..
Düşünsenize elindeki çöp her ne ise çocuklarıylayken yere atmakta hiiiççç sakınca görmeyen gayet rahat da olan bir ebeveyn yanındaki çocuk Belediye Başkanı olsa?!..  Ne gördü ki ailede nasıl devam edecek okulda, Öğretmen ne kadar değiştirebilir ki, ya  meslekte.. bir sakınca görür mü çöpler açıktaysa, yollar tükürük içindeyse?!.. Yada bir Öğretmen de olabilir bu çocuk?!.. Aynı cümleyi kurabiliriz ne yazık ki.. Örnek meslekleri çoğaltmak mümkün..  Yetiştirmek önemli çocuğu.. Bir su gibi.. hangi kaptaysa onun şeklini alabilecek bir su gibi..
Çoğu ebeveynin (anne-baba-çocuğun yanında olduğu aile bireyi) göstermediği özeni bazen hatta daha fazla Öğretmenlerin gösterdiğini açıkça görüyoruz okullarda.. Özenle ve defalarca anlatıyorlar, gösteriyorlar çocuklara ortak kullanım alanlarında nasıl yaşanması gerektiğini..
Aslında daha çok gönüllü anlayışındaki Öğretmenlerimizden bahsedecektim ağırlıklı çocuklar oldu konu.. Ama anlatacağım bir sonraki yazıda  böyle değerli, özel Öğretmenlerimizi…
Bazen konuları olmadığı halde bile bir farkındalık oluşturmak adına bizi arayan, öğrencilerle bir arada olmamız için çabalayan, biz gitmeden onlara araştırarak çevresel konularla ilgili bilinç adına görsel ve yazınsal bilgiler veren.. Değerli Öğretmenler yani..
En kısa zamanda sizlerle yazılarda da olsa tanıştırmayı çok istediğim Değerler.. İyi ki varlar veee çoğalsınlar dileğimizle..