Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, gençlerin göreve getirilmesinin önemine vurgu yaptığı açıklamasını, Gazetemizin İmtiyaz sahipliğine getirilen 27 yaşındaki Mehmet Emrah Bozkuş’u ziyaretinde yaptı.

 

Belli bir yaşa gelenlerin görevlerinden çekilerek yerlerini gençlere bırakmalarının gerekliliğine işaret eden Çimenoğlu, bu konuda  çok önemli bir adım atarak örnek olan Gazetemizin önceki İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş’u kutladı ve bu göreve atanan Mehmet Emrah Bozkuş’a da başarılar diledi.

 

Belediyenin Basın Şefi Tuncay Tokay ile birlikte gazetemize gelen Nevzat Çimenoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

 

YENİ YÜZLERİN ÇIKMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR

 

Bugün Önder Gazetesi’ne nezaket ziyaretinde bulunduk. Sayın Emrah Bozkuş’u ziyaret ettik. Kendisini küçüklüğünden beri tanıdığım çok eskiden beri tanıdığım çok değerli bir arkadaşımızdır kardeşimizdir. Onun buraya gelmesine ayrıca çok sevindik. Bu müesseseyi ve bu şirketi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Ayrıca hem ticaret hem de böyle basın hayatında yeni yüzlerin ortaya çıkması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Bizler belli bir yere kadar geleceğiz belli bir yerden sonra da görevlerimizi bırakmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bizim bölgemizde hem Ereğli hem Alaplı olarak söylüyorum ticarette genel bir tanı vardır. Ereğli ve Alaplı’daki ailelerde büyükler genellikle çocuklarını şirketlere devretmezler. Çok ileri yaşlara gelinceye kadar hala şirkette bütün yetkiler onlardadır. Halbuki gençler bizlerden çok daha iyi gelişmişlerdir. Bizlerden çok daha fazla ufukları geniştir ve bizlerden çok daha fazla heyecanlı ve ataktırlar. Onun için ben Celal beye de tebrik ediyorum. Böyle bir şeye örnek olduğu için Emrah beye yolu açtığı için. Şirketlerini verdiği için belli biryaştan sonra belli bir zamandan sonra bizler ancak tecrübelerimizle gençlerin yanında olmalıyız. Onlara yön göstermeliyiz. Artık belli bir zamandan sonra da yerlerimizi koltuklarımızı görevlerimizi işyerlerimizi gençlere verip memleketin çok daha ileri gitmesini sağlamamız lazım.

 

65 YAŞINDA SİYASETİ DE BIRAKMAK LAZIM

 

Ben de söylüyorum kendimle ilgili olarak ben bir hedefle yola çıktım 2009 döneminde. Allah kısmet ederse benim hedefim de 3 dönem belediye başkanlığı yapmak Alaplı’da. Niye 3 dönem hedefi koydum kendimi birinci dönemde belediyeli toparlayayım hem ekonomik olarak hem alt yapı olarak yapayım. İkinci dönem ve üçüncü dönemde de hedeflerimi gerçekleştiririm diye düşündüm. Hayalimdeki Alaplı’yı sahiliyle şehir içiyle tertemiz bir Alaplı’yı yaparım üç dönemde yetiştiririm diye düşündüm. 3 dönemin sonunda da 2024 yılında 65 yaşına gelmiş oluyorum artık o yaştan sonra siyaseti bakın belediye başkanlığını demiyorum siyaseti bırakmayı düşündüğümü ifade ettim her zaman için. İnşallah 3 dönem belediye başkanlığı yapıp daha sonra da siyaseti bırakıp abilik yapmayı düşünüyorum. Ve bu arada yanımda belediye meclis üyesi olsun yada yanımda olsun ileride belediye başkanlığı yapacak aynı böyle Emrah gibi güzel kardeşim gibi nasıl babası ona şirketi bıraktı güvendi bende böyle güvenerek bırakacağımız gençlerin yetişmesini arzu ediyorum. Görev almalarını istiyorum belediyelerde il genelde ve parti teşkilatlarında. Memleketin gençlere ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

 

10 MİLYONLUK BÜTÇE İLE 5 MİLYONLUK YATIRIM

Alaplı’yla ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Biz aslında Alaplı’da çok büyük bir yatırım yapıyoruz. Ama herkesin söylediği gibi toprak altında olduğu için hiç fark etmiyor anlatıyoruz ama görsel bir şey olmadığı için söyleyemiyoruz. 5 milyon liralık arıtma sistemi yapılıyor şuan Alaplı’da bu 5 milyon lira Alaplı belediyesi için çok büyük bir para. Çünkü Alaplı’nın yıllık net geliri toplamda 10 milyon lira. 5 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. Bu 5 milyon liranın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe olarak verildi.2.5 milyon lirasını biz ödüyoruz belediye olarak. Ödemelerimiz başladı. Deniz altında boru döşemelerimiz başladı. İncivez deresi pislik akıyordu. Bütün Alaplı’nın kanalizasyonunun bir bölümü akıyordu. İncivez deresini de temizlemek için orda da ana hat çalışmalarımız başladı. İnşallah Şubat ayının sonunda Mart ayında arıtma tesisimizi çalıştırmış olacağız. Ki bu bana göre Alaplı’da yapılmış dünyamız için en büyük yatırım. Hem dereyi hem denizimizi kirlilikten kurtarılmış olacağız. Terminal binamız İstanbul tarafından girişimiz devam ediyor. Belediye dükkanları dere boyundaki eski dükkanları yıktık. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni dükkanların çevre düzenlemesine başlıyoruz. Önümüzdeki dönem in projelerini hazırlıyoruz. Yollarımız falan bir sürü çalışmamız var. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

 

ADAY ADAYLARIMIZIN HEPSİ ÇOK DEĞERLİ

 

Şuan adaylıkla ilgili de henüz ismimiz gelmedi. Ayın 24-25’i gibi açıklanacağı ifade edildi en geç genel merkezden, 7 tane Ak Parti’den aday adayımız var diğer 6 tane aday adayı arkadaşımız da çok değerli. Hepsi de bu işi layıkıyla yapabilecek kapasitedeler. Hangimizin adı gelirse hiç önemli değil. İsmi gelenin etrafında toplanıp yine Alaplı’da güzel hizmetler yapmaya devam edeceğimize inanıyorum. Seçimlerin Alaplı’ya hayırlı olmasını diliyorum.