2016 yılının sonlarına doğru Alaplı’da güzel gelişmeler yaşanmaya başlandı. Özelikle ilçemize yapılması planlanan 4 yıllık Teknoloji Fakültesi ile ilgi atılan ilk adım ve sonrasında ki gelişmeler Alaplı’nın büyümesi, kalkınması ve özelikle sosyal acıdan zenginleşmesi için atılan en büyük adım olduğunu düşünüyorum.

Bülent Ecevit Üniversitesi senatosundan geçen şuanda YÖK’den geçmesi beklenen ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve sırasıyla Bakanlar Kurulu onayını sunulacak olan Fakülte, insanların düşüncelerinde çok uzun soluklu bir iş gibi görünse de ben inanıyorum ki bu iş birkaç yıl içinde sonuçlanarak Fakülteni temelini hep birlikte atacağız..

Fakülte yapılması konusu daha öncede defalarca gündeme gelmesine rağmen hiç bu kadar net ve kararlı adımlar atılmamıştı. Belki o dönemlerde Alaplı’nın bir Milletvekili yoktu. Güçlü bir Belediye Başkanı da yoktu. Ama bugün Alaplı’nın öz evladı iktidar Partisinden bir Milletvekili var. Dürüst çalışkan ve azimli bir Belediye Başkanı var. Bu ikiliyle birlikte İlçede çözülemeyen problemin kalmayacağına yürekten inanıyorum. Birlikten kuvvet doğar sözü tam bu iki siyasetçi için söylenmiş bir söz!



İlçedeki güzel gelişmeler sadece Fakülte ile sınırlı değil.

İlçenin 30 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarında artık son noktaya gelindi. Altyapı ihalesi yapılan OSB çalışmaları inşallah temeli atılarak en kısa sürede yatırımcılara açılacak. İlçedeki işsizliği büyük bir ölçüde çözecek olan bu dev proje Alaplı’nın yeniden dirilişini sağlayacaktır.

Bana göre İlçede en büyük eksiklik olarak gördüğüm Alaplı Devlet Hastanesinde güzel gelişmeler yaşanıyor. Alaplı’nın yeni bir Hastaneye çok acil ihtiyacı var. Eski hastane artık hizmet edemeyecek kadar kötü. Yeni branşlarla modern bir hastane İlçeye çok şey kazandıracağı gibi hastaların çevre İlçelere gitmekten de kurtaracaktır.

 Tüm bu projeler tamamlandığı zaman Alaplı çok daha farklı bir konumda olacağına ben inanıyor.

Alaplı’da yaşanan bu kadar önemli gelişmeden sonra İlçenin bundan sonraki 50 yılı çok iyi planlanmalıdır. Özelikle Başkan Tekin’in bununla ilgi büyük gayretleri olduğunu görüyorum ve taktir ediyorum. İki buçuk yılda yaptığı hizmetler ortadadır. İlçenin 50 yılı yavaş, yavaş şekillenmeye başlamıştır. Tabi ki daha yolun başındayız. Başta dediğimiz gibi Çaturoğlu ve Tekin ile ben inanıyorum İlçemiz daha güzel hizmetler görecektir.

 

“Eleştirilere açık olmak, insanın kendisini geliştirmesinin yolunu açtığı gibi, kendine ayna olmasında yardımcı olur.”