Ereğli Merkez ve Ormanlı Beldesinden aileleriyle gelen öğrenciler Fatih Koleji’nde burslu ya da indirimli okuyabilmek için yarıştılar. Sabah seansı 10:00 da 6. ve 7. Sınıflar,13.00 seansında 4. ve 5. sınıf öğrencileri Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden bilgilerini ölçme şansı buldular. Öğrenciler sınavdayken veliler heyecanla onları bekledi.

Çocuğunu Bursluluk Sınavına getiren velilerden Seyit Bağcı; “Fatih Koleji gerek öğrencilerin akademik başarısı ve gerekse ulusal-uluslararası yarışmalardaki başarısıyla adını duyurmuş bir eğitim kurumudur. Bir veli olarak okulun kalitesini ve başarılarını takip ediyorum. Çocuğumun hem sınav tecrübesi yaşamasını hem de Fatih Koleji’nde burslu okumasını arzu ettiğim için bu sınava girmesini istedim.” dedi.

Bursluluk Sınavıyla ilgili Okul Müdürü Sadi Yanık şunları ifade etti: “Amacımız; öğrencilerimizin öz güvenlerini sağlamanın yanında onlara bilgi düzeylerini ölçme imkânı vermek. Ayrıca öğretmenler ve öğrenciler arası sevgi bağlarının kuvvetlenmesine, kurumlar arası ilişkilerin artırılmasına katkı sağlamakta diğer amaçlarımızdan biri. Bu yıl 1300 öğrencinin bursluluk sınavına katılması, ilginin bu kadar büyük olması okulumuza gösterilen teveccühün bir neticesidir. Bu ilgiden dolayı öğrenci ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bizler emeğin ve başarının ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle başarılı öğrencileri ödüllendiriyoruz .”