Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ilçe genelinde 145 okulda toplam 33 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

 

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Şube Müdürleri, okul müdürleri ile İlköğretim haftasının başlaması nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Buradaki törenin ardından Milli Eğitim Müdürü Kılıç ve beraberindekiler Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret etti.

 

“57 OKULUN TAMİRİ YAPILDI”

Çay ziyarette yaptığı konuşmasında ilçe genelinde hayır severlerin eğitime sağladığı katkılara dikkati çekerek, teşekkür etti. Yeni eğitim ve öğretim yılının kazasız belasız, öğrenci, öğretmen ve idarecilerin gönlüne göre geçmesi temennisinde bulunan Kaymakam Çay, “Hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.  Çünkü kısa bir süre içinde 57 tane özellikle ilkokullarımızın, köylerdeki birleştirilmiş sınıfların hayırsever vatandaşlar tarafından geçen sene tamiri yapılmıştır.  Yine okul listesine baktığımızda, hayırsever vatandaşların ön sırada olduğunu görmekteyiz. Kısa zaman içinde milli eğitim müdürümüz ve bizlerin hayırsever vatandaşlarla yapmış olduğu temaslar neticesinde ihtiyacımız olan bölgelerde okul yapımını da kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili Turgut Reis’in önünde anaokulu, Oğuzlar tarafından yeni bir okul yapılacak. İsmini henüz açıklayamayacağım bazı hayırsever vatandaşlarımızla da temaslarımız devam etmektedir.

 

“KUŞKUMUZ YOK”

Her zaman olduğu gibi ilçemizde eğitim ve öğretimin en iyi şekilde yürüdüğünden hiç kuşkumuz yoktur. Bunda en büyük emek de sizlerindir. Gerçekten okul müdürü arkadaşlarımız, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle güzel bir ortamda, birlik ve beraberlik içinde hizmetlere devam etmektedir. Amacımız bize emanet edilen yavrularımızın Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda güzel bir eğitim almaları, cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alarak cumhuriyete en iyi şekilde sahip çıkacaklarına hiç kuşkumuz yoktur.

 

145 KURUMDA DERS BAŞI YAPILDI

2013-2014 Eğitim Öğretim yılını açarken, ilçemizdeki mevcut durumu gözden geçirecek olursak, şu anda Ereğli’deki okullarımızda 33 bin civarında öğrenci ders başı yapacaktır. İlçemizde yeni açılan okullarımızla beraber 145 kurumumuzda okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulacaktır.

 

YENİ AÇILAN OKULLAR

İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi. Mevcut lisemizin inşaatı devam etmektedir. Geçici olarak bu sene Kadri Yılmaz lisemize aldık öğrencilerimizi. Okul müdürümüz aynı zamanda yetkilidir. Kayıtlarımız başlamıştır. Şu anda bir sorunumuz yok. Bunun yanında Kepez’de yine ilköğretim okulunu yıktık. 24 derslikli bir okulumuz bitim aşamasına geldi. Kısa zamanda yer teslimi yapılarak orayı da faaliyete geçireceğiz. Bunun yanında bu eğitim yılında ilçemizde, köylerimizde 9 okulumuz programa alındı. Bununla ilgili arsa çalışmalarımız devam etmektedir. Bunlar da tamamlandığı takdirde bölgemizde okul sıkıntısı giderilmiş olacaktır.

 

“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Amacımız hem hizmet alanların, hem sunanların kaliteli bir eğitimi yakalamaları. Bunun için de fiziki mekanlar çok önemlidir. Derslik sayısını arttırarak, mevcut öğrenci sayısını 30’lara çekerek eğitim ve öğretimde daha da kaliteyi yakalamak için, başta valimiz, sayın valilerimiz, hayırseverlerimiz, okul müdürlerimiz, birlik ve beraberlik içinde sorunları aşacağız. Ben bize destek veren valimiz, milletvekillerimiz, hayırseverlerimiz ve en büyük emeği olan okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi şu anda eğitim öğretimde bir sorunumuz yok. Sadece bir iki okulumuzda onarım işi sonradan, kısa zamanda verildiği için devam eden işlerimiz var. Mesela Kız Meslek Lisesi’nde onarım işimiz devam etmektedir. Bilindiği gibi oranın yakıtı katı yakıttı, doğalgaza çevrilmesi için çalışma yapıldı. Dolayısıyla çatısı da dahil yeniden elden geçiriliyor. Her türlü tedbir alındı, şu anda eğitim öğretim devam ediyor ama onarım da devam ediyor. En kısa zamanda bitirilmesine çalışıyoruz. İmam Hatip Lisemizde de onarım inşaatımız devam etmektedir. Bunları da kısa zamanda tamamladığımız zaman sorunsuz bir eğitim öğretimi yakalamış olacağız”

 

PROGRAM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da Kaymakam Çay’a ilköğretim haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Kılıç, Çay’ın da hedeflediği gibi eğitimde çıtayı yükseltmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.