Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından yayımlanan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi’nin 15. sayısı yayımlandı. Derginin 15. sayısının yayımlanmasıyla birlikte 5. cildi tamamlanmış oldu.
Türkiye’de yükseköğretim çalışmaları alanında önemli bir işlev gören Yükseköğretim ve Bilim Dergisi 15. sayısı yayımlandı. OAJI, DOAJ, Index Copernicus, EBSCO, J-Gate, TÜBİTAK-ULAKBİM, Citefactor, NewJour, Google Akademik ve Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS Index) gibi saygın atıf dizinleri tarafından da taranan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi’ninElsevier-Scopus veri tabanı tarafından da değerlendirmeleri sürüyor.
Ülkemizde artan yükseköğretim kurumlarının talepleri doğrultusunda güncel sorunların ve çözüm önerilerinin, öğretim stratejilerindeki yeniliklerin, bilim ve teknolojide yeni yöntemlerin ve gelişmelerin tartışıldığı bir adres haline gelen derginin yeni sayısında bir birinden değerli konular ele alınıyor.

Yurt içinden ve yurt dışından pek çok makalenin geldiğini ve bunlardan şimdiye kadar 137’sinin yayınlandığını belirten Yükseköğretim ve Bilim dergisi Editörü Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar, son dönemde Yükseköğretim ve Bilim Dergisi’ne özellikle yurt dışından giderek artan sayıda makalenin geldiğini söyledi. Prof. Dr. Özdamar, "Yükseköğretim ve Bilim Dergisi kendi alanında ülkemizde çok önemli bir işlev görüyor. Gelen makaleleri titizlikle değerlendiriyoruz. Dergide çıkan yazılar ve çalışmalar yükseköğretimin bir uzmanlık ve bilimsel kültür alanı haline gelmesine katkı sunuyor. Dergideki makalelere internet ortamında hiçbir kısıtlama olmaksızın erişim imkanı veriyoruz (higheredu-sci.beun.edu.tr).” dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de konu ile ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde son yıllarda her alanda gelişmeler olduğu gibi yükseköğretim alanında da pek çok olumlu gelişme yaşandı. Bu gelişmeler beraberinde yeni alanlar ve farklı sorunları getirdi. Yükseköğretim ve Bilim Dergimiz tüm bu yeni durum karşısında ülkemizde ve dünyada yükseköğretim alanında yapılacak çalışmalar için önemli bir platform olma adına çalışmalarına 2011 yılında başlamıştı. Aradan geçen beş yıl içindedergimizde çok önemli çalışmalar yayınlandı. On beşinci sayının yayımlanmasıyla birlikte bu alanda düzenli olarak çıkan dergimizin çok sayıda önemli index tarafından taranmasından da ayrıca büyük bir mutluluk duymaktayız. Bu başarının elde edilmesinde büyük katkısı olan başta dergi editörümüz Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar olmak üzere, editör yardımcılarına, uluslararası yayın kurulunda yer alan bilim insanlarına şükranlarımı sunuyorum."