İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası etkinlikleri kapsamında Karadeniz Ereğli'de, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması yapıldı.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Milli marşların her toplumun kendine ait ortak değerlerinden biri olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, "Bayrak ve vatan sevgisinin bir tezahürü olan Milli Marşlar milli duyguların en güzel ifade edildiği mısralardır. İşte İstiklal Marşımız da bizleri her okuduğumuzda yeniden heyecanlandırmakta, milli duygularımıza tercüman olmaktadır" dedi.

Türk milletinin işgalci kuvvetlere karşı verdiği mücadeleye İstiklal Marşı'nın her satırı ile rehber olduğunu anlatan Aksoy şunları söyledi:

"Özünde vatan, bayrak ve millet sevgisi ön plana çıkmakta bağımsızlığımızın her ne pahasına olursa olsun mutlaka elde edileceği ifade edilmektedir. Kahramanlık ve inanç duygularının en güzel şekilde işlendiği İstiklal Marşı taşıdığı anlam sayesinde milletin duygu ve düşüncelerine tercüman olan gerek şiir gerekse ezgisiyle dünyada bir eşi ve benzeri bulunmayan eşsiz bir milli marştır"

Erdemir Kültür Merkezi'nin ana salonunda ilk ve ortaokul öğrencileri, içerisinde eşyalar da bulunan küçük salonda ise lise öğrencileri İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını güzel okuyabilmek için birbiriyle yarıştı.