Albayrak, Kandilli Beldesi'nde 2 derslikli hizmete giren 04-06 Yaş Kur'an Kursu açılışında yaptığı konuşmasında, çocuklara belirli bir program dahilinde dini eğitimin yanı sıra sosyal etkinliklere de katılmalarının sağlanacağını söyledi.

Toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi için Kur'an kurslarına önem verildiğini belirten Albayrak, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında hizmet sunduğu muhatap kitle, gelişen ve değişen şartlara uygun olarak her geçen gün çeşitlenmektedir. Din eğitiminde yaş sınırının kaldırılmasıyla birlikte bu profil çeşitliliğine 4-6 yaş grubu çocuklar da dahil olmuştur. Dini ve ahlaki eğitimin 4-6 yaş grubu çocukların şahsiyet oluşumunda ve sosyo-kültürel kimlik gelişimindeki etkisi, çocuğun bu dönemde, ahlâk ve inanç muhtevalı eğitimini ihtiyaç haline getirmektedir. Bu yaş döneminde, çocuğun dinî nitelikli ilgi ve merakının gelişigüzel bir şekilde cevaplandırılması veya cevapsız bırakılması, ileriki yaşlarda din ile alakalı birtakım olumsuz düşünce ve davranışların oluşmasına neden olmaktadır" dedi.

Çocukların ihtiyacı olan dini eğitimin pedagojik ilkeler çerçevesinde verildiğini de anlatan Albayrak, Mahalle Muhtarı Ali Erdoğan ve kursun faaliyete geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yenimahalle mevkisinde hizmete giren 2 derslikli Kur'an kursunda toplam 28 kursiyer eğitim ve öğrenim görecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)