Endonezya Üniversitesi (UI) Çevreci Üniversiteler Platformu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği uluslararası çalıştayını Endonezya’nın başkenti Jakarta’da gerçekleştirdi. Çalıştayda Bülent Ecevit Üniversitesi’ni Genel Sekreter Ertuğrul Karalar ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer temsil etti. 16 ülkeden 26 üniversitenin katıldığı çalıştayda pek çok üniversite UI Greenmetric platformundaki değerlendirme kategorilerinde sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji, su tasarrufu, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda yaptığı çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini paylaşma fırsatı buldu.

Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanında düzenlenen en önemli etkinlikler arasında yer alan çalıştay boyunca dünyanın pek çok ülkesinden gelen akademisyenler, meslektaşlarıyla birebir görüşmeler yapıp yeşil ve çevreye saygılı kampüsler oluşturma konusunda görüş alışverişi yapma fırsatı buldu. BEÜ temsilcileri Genel Sekreter Karalar ve Koordinatör Biçer, Greenmetric başkanı Prof. Riri Fitri Sari ile bir görüşme yaptı ve 2017 yılında yapılacak çalıştay için kendilerini BEÜ’ye davet etti. Teklife olumlu yanıt veren Prof. Sari, Türkiye’nin en çevreci üniversitesi olan BEÜ’yü ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.

Çalıştayın kapanış oturumunda Prof. Sari’nin 2017 yılında yapılacak çalıştayın BEÜ’de gerçekleştirileceğini ilan etmesinin ardından söz alan Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dinçer Biçer BEÜ kampüslerindeki çevre dostu uygulamalardan kısaca bahsetti ve BEÜ’nün dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıları ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 2017 yılındaki UI Greenmetric Çevreci Üniversiteler Çalıştayının BEÜ’de yapılmasıyla ilgili şunları söyledi: “BEÜ’nün 2014 ve 2015 yıllarında arka arkaya Türkiye’nin en çevreci üniversitesi seçilmesi BEÜ ailesinin çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularındaki ortak çabalarının eseridir. Dünyanın en prestijli uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik etkinlikleri arasında yer alan UI Greenmetric çalıştayına Üniversitemiz tarafından ev sahipliği yapılması gurur vericidir. Hatırlanacağı üzere Türkiye birinciliğini elde ettiğimiz 2014 yılından beri Üniversitemizin çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanında Türkiye ve dünya üniversitelerine örnek olmayı amaçladığını belirtmiştim. BEÜ’nün ev sahipliği yapacağı çalıştay, tüm katılımcı üniversitelere çevreci uygulamalarımızı yerinde görme ve bu alanda Üniversitemiz ile işbirliği yapma fırsatı tanıyacaktır. Ev sahipliği yapacağımız çalıştayın BEÜ ailesine hayırlı olmasını diliyorum.”