Kdz.Ereğli’de 2012-2013 eğitim öğretim yılında “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan Sinitli Köyü Ortaokulu, Pınarcık Ertuğrul Gazi Ortaokulu ve Gökçeler Ortaokulu’nun beyaz bayrakları Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tören ile verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, törende yaptığı konuşmasında, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında Ereğli’de 3 okulun ödül almaya hak kazandığını belirterek, “Okullarımız bu bayraklarını okullarında dalgalandıracaklar” dedi.
Temiz okulun temiz nesiller yetişmesine katkı sağladığını anımsatan İl Milli Eğitim Müdürü Özbek, 3 okul yöneticisine Beyaz Bayrakları teslim etti.

 

“SEVİNÇLE DÖNDÜK”
Özbek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul son sınıflara uygulanacak Ortaöğretim Geçiş Sınavı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bakanlıkta gerçekleştirilen 4 toplantıya da katıldığını, bu toplantıların ardından Zonguldak’a sevinçle döndüğünü belirten Özbek şunları söyledi:
“Pilot okul uygulaması Devrek’te bir okulumuzda gerçekleştirildi. Uygulama nedeniyle müsteşarımız tarafından Zonguldak İl’ine, çalışanlarına bizzat 81 İl huzurunda teşekkür etti. Müsteşarımız ve Bakanımızın eğitimcilere selamını getirdim. İnşallah bu sınav bizim için normal, rutin bir sınavdır. Sürekli yaptığımız sınavlardan biridir. 
Artık öğrencilerimiz strese kapılmadan kendi okulunda sınava girecektir. Bunun ile ilgili detaylı bilgileri de aktaracağız”