Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, öğretmen atamalarıyla ilgili, "Çevre illere baktığımızda Batı Karadeniz bölgesindeki en yüksek öğretmen atama oranı gerçekleştirildi. Bu oranı biz yakaladık ve 356 öğretmen ilimizde görev yapacak. Çevre illere baktığımızda Batı Karadeniz bölgesindeki en yüksek öğretmen atama oranıdır. Bu oranı biz yakaladık ve 356 öğretmen ilimizde görev yapacak" dedi.

Ergi, düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, son dönemlerde yaptıkları uygulama kapsamında bu yılki atamalardan Zonguldak'a 356 öğretmenin atandığını söyledi.

Yapılan atamanın Zonguldak tarihinde rekor olduğunu ifade eden Ergi, şöyle konuştu:

"Çevre illere baktığımızda Batı Karadeniz bölgesinde ki en yüksek öğretmen atama oranı gerçekleştirildi. Bu oranı biz yakaladık ve 356 öğretmen ilimizde görev yapacak. Bu norm kadro uygulaması devam edecek. Önümüzdeki en kısa dönem içerisinde kendi öğretmenlerimizle derslere devam edeceğiz. Şu anda öğretmen norm kadromuz 7 bin 152 iken mevcut 6 bin 62 öğretmenimiz var. Ücretli öğretmen sayımız ise yaklaşık 690 civarındadır. Yaptığımız çalışma sonucunda da atanan öğretmenlerimizde görevlerine başlayacak. Öğretmen açığımızı da kapatmış olacağız. Eğitim kalitesini arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Öğretmenlerimizi hizmet içi eğitimlere tabi tutuyoruz."