MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: "Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için yenilikçi ürünler gerçekleştireceğiz. Bunları da kendi öz sermayemizle ve insan kaynağımızla büyüterek dünyaya satacağız ki yalnızca ekonomik düzeyde değil sosyal ve toplumsal alanlarda da gelişim gösterelim"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, " Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için yenilikçi ürünler gerçekleştireceğiz. Bunları da kendi öz sermayemizle ve insan kaynağımızla büyüterek dünyaya satacağız ki yalnızca ekonomik düzeyde değil sosyal ve toplumsal alanlarda da gelişim gösterelim." dedi.

BU YIL 23'NCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kaan, Ereğli şubesince Akın Tatoğlu Kültür Merkezi'nde "23. MÜSİAD Eğitim Başarı Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, eğitim konusunda her yıl gelişerek devam eden organizasyonlarda başarılı olanları teşekkürle teşvik ederek geleceğe daha özgüvenle bakmalarını sağladığını söyledi.

"YERLİ VE MİLLİ KALARAK"

Kuruluşlarından bugüne kadar mesleki eğitimi savunduklarını, mesleki eğitim ve uzmanlaşmanın Türkiye'nin geleceği olduğunu anlatan Kaan, şöyle konuştu: "Yaptığımız işlerde daima en iyisini ve en iddialısını hedefleyeceğiz. Hiçbir zaman sadece yerel düşünmeyerek yerli ve milli kalarak uluslararası bir perspektif sahibi olacağız. Bir yandan ülkemizin gelişiminin lokomotifi olurken bir yandan da ümitlerini bizlere bağlamış yakın ve uzak coğrafyamızda yepyeni bir eko sistem geliştireceğiz. Türkiye'de 87, dünya genelinde 94 ülkede, 224 noktada bu konuda yardımcı olmaya her zaman hazırız. Mesleki eğitim ve uzmanlaşma Türkiye'nin geleceği için çok önemlidir. Bu kapsamda mesleki eğitim çalıştayı düzenledik. Bununla yetinmedik, somut adımlar atarak Türkiye'de yeni bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. 2017 Yılında İstanbul'da MÜSİAD Bağlarbaşı Pazarlama ve Perakende Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ülkemize kazandırdık. Yine aynı şekilde geçtiğimiz Şubat ayında Kartal ilçesinde mobilya ve tasarım bölümünün açılışını gerçekleştirdik. Eğitim alanında işbirliği çalışmalarını yürütüyoruz"

"HANGİ ÜRÜNÜ ÜRETİRSENİZ ÜRETİN..."

Kaan, dünyanın dönüşüm ve değişim sürecinden geçerken mesleki uzmanlık ve yenilikçi fikir konularını öne çıkardığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Özellikle son iki asırda iletişim ve ulaşım alanında gelen gelişmeler küresel ölçekteki rekabet ortamını kızıştırıyor ve ülkeler arasında da ticaret savaşlarına neden oluyor. Hangi ürünü geliştirirseniz geliştirin hangi ürünü üretirseniz üretin, üründe ortaya bir farklılık koyamıyorsanız uzun vadede başarılı olmanız mümkün değildir. Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için yenilikçi ürünler gerçekleştireceğiz. Bunları da kendi öz sermayemizle ve insan kaynağımızla büyüterek dünyaya satacağız ki yalnızca ekonomik düzeyde değil sosyal ve toplumsal alanlarda da gelişim gösterelim. Bunun iç in devletimiz ve özel teşebbüslerimizle, eğitim, bilim ve teknoloji alanlarına yönelmeli ve yatırımlarımızı arttırmalı, biran evvel tüketen ülke durumundan üreten ülke durumuna yükselmeliyiz. Nüfusumuz artıyor, daha çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye'nin, gelecekte söz sahibi olan ülkelerden biri olma hedefi var. Bu hedefe ancak bu şekilde ilerleyebiliriz. Bu alanda son yıllarda hükümetimizin attığı adımları, devletimizin desteğini ve özel sektörün çabalarını çok değerli bulduğumu ifade etmek istiyorum."

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Korkut ve MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı Abdülkadir Çınar da yaptıkları konuşmada ödül kazanan öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilere şilt ödülü protokol tarafından verildi. Yine etkinliğe sponsor olan isimlere teşekkür belgesi verildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)