Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Çemberi tarafından en az 10 engelli öğrencinin eğitim alabilmesi için ilçede 5 farklı okulda 6 derslik eş zamanlı bir şekilde açıldı.

Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Neriman Posbıyık himayesinde yapılan etkinlikle ilgili olarak Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunda canlı bağlantı yapıldı. Zonguldak Valiliği ile yapılan protokol gereği Ormanlı, Güneşli, Atatürk Orta okulu ve İsmet İnönü İlkokulu'nda engelliler için yapılan sınıflar düzenlenen tören ile eşzamanlı olarak hizmete girdi.Canlı Sinevizyon gösterileri ile 5 okulla canlı bağlantı yapılarak okulda bulunan öğretmenlerin düşünceleri alınırken, Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Engellerinden dolayı yaşıtları gibi hayata sımsıkı sarılamayan çocuklarımızın kendilerine uygun ortamlarda eğitimlerini alabilmelerini sağlamak amacıyla arkadaşlarımla birlikte seferber olduk dedi.

"HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ"

Eğitilebilir engelli çocukların kendileri için açılmış bu sınıflarda zeka akademik başarı sosyal uyum yönünden daha sağlam eğitim alacaklarını ve yaşıtlarından geri kalmayacağını belirten Posbıyık, Bağımsızlık ateşinin en canlı haliyle yakılmaya başladığı bu tarihi günün yıl dönümünde böyle güzel bir açılış dolayısıyla sizlerle birlikte olmanın ayrı bir gurur olduğunu yürekten belli etmek istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 90.yıl dönümü olarak kutlanan bu müstesna gün dolayısıyla başa Mustafa kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere tüm devlet adamlarımızı sevgi ve saygıyla anıyorum. 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Günün öncesinde yöremiz çocuklarını mutlu edecek bir çalışmanın sonucunu görmek ve mutluluğumuzu hep birlikte yaşamak bu günün güzelliğini daha da pekiştirdi. 

"EVLATLARIMIZI BİZLER UNUTMADIK"

Hiç unutulmaması açısından tekrarlamakta gerek duyuyorum ki; bu ülke toprakları içinde her vatandaşımızın her çocuğumuzun eşit eğitim alma hakkı vardır. Bu gerçeğe olan inancımızla çeşitli bedensel ve zihinsel rahatsızlıklarından dolayı eğitimlerinden geri kalan evlatlarımızı bizler unutmadık. Engellerinden dolayı yaşıtları gibi hayata sımsıkı sarılamayan çocuklarımızın kendilerine uygun ortamlarda eğitimlerini alabilmelerini sağlamak amacıyla arkadaşlarımla birlikte seferber olduk. Ülkemizde eşine az rastlanan bir toplumsal dayanışama örneğine öncülük yaptık. Bu günde 5 farklı okulumuzdan tam 6 eğitilebilir engelli sınıflarının açılışını gerçekleştirmek amacıyla bir aradayız.8 Aralık tarihinde düzenlediğimiz yardım gecesiyle başlayan projenin sadece 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmış olmasından ayrı bir kıvanç duyuyoruz. 

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Bu projeye başlarkenki amacımız eğitilebilir engelli çocuklarımız için uygun bir okul ortamı yaratmak ve çocuklarımızı eğitimin olanaklarıyla buluşturmaktı. Bize bu kutlu yolda destek veren herkese teşekkürler. Yine 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz her çalışmada her gayrette bizlerden desteğini esirgemeyen tüm yardım severlerimize ve gönül dostlarımıza ayrıca yaptığımız çalışmalarda desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize de teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bu katkılar ve yardımlar evet bunların sayesinde bir araya geldiğimiz bu bahar gününde hepimizin kalbinden geçen tek şey engelli çocuklarımızı mutlu etmek. Açılışlarını gerçekleştirdiğimiz bu eğitilebilir engelli sınıfları sayesinde evlatlarımızı engelleriyle birlikte kabul etmeyi öğreneceğiz. 

"BAŞARIYI BULMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"

Belki de kazanacağımız en önemli faydada bu olacaktır. Bu geçeği kabul ederek çocuklarımıza en iyi eğitim verilmesi için çaba gösterilecek. Eğitilebilir engelli yavrularımız kendileri için açılmış bu sınıflarda zeka akademik başarı sosyal uyum yönünden daha sağlam eğitim alacak ve yaşıtlarından geri kalmayacak. Bu sebeple de dışlanmayacaklar. Eğitilebilir engelli çocuklardan yapabileceğinden fazla başarı bekleyemeyiz elbette. Ancak yine bu sınıflar sayesinde çocuklarımızın ellerinden gelen her konuda başarıyı bulmalarını sağlayacağız. Engelli çocukların eğitiminde daha fazla sabır ve hoş görü gösterilecek diye Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ile Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç'da bir konuşma yaparak yapılan çalışmanın öneminden bahsetti.

Açılışa Karadeniz Bölge Komutanı Albay Yalçın Enç, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.