Karadeniz Ereğli Belediyesi ve DeM Türkiye| Deneyimsel Eğitim Merkezi'nin ortaklığında Avrupa Komisyonu'nun finansal desteği ile AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında 12-19 Temmuz 2013 tarihleri arasında Almanya/ Blossin'de "Water Activates" isimli Gençlik Değişimi gerçekleştirilmiştir.

Kdz.Ereğli Belediyesi Dış İlişkiler ve AB Projeleri Sorumlusu Murat Çetinel’in proje hakkında şu bilgileri vermiştir:

“Projemizin ev sahipliğini Jugendbildungszentrum Blossin e.V. isimli sivil toplum kuruluşunun üstlendiği projeye Türkiye, Norveç, Slovenya, Hırvatistan, Fransa ve Almanya'dan 13-17 yaş arası 6 genç ve 1 grup lideri katılım sağlamıştır.

Projenin konusu su sporları olmakla birlikte farklı kültürlerden gençlerin bir araya gelerek kültür paylaşımı yapmaları ve birbirleri ile hoşgörü ile yaşamayı öğrenmeyi hedeflemektedir. Bir haftalık süre boyunca su aktiviteleri, dış mekan aktiviteleri ve kültürlerarası öğrenme oturumlarının gerçekleştiği projeye; Türkiye'den, kentimizi temsilen Emre Anıl, Buse Ağlar, Ilgın Bulak, Mustafa Onur Avaz, Mustafa Yiğit Özaydın, İlayda Açıkgöz ve grup lideri olarak Melih Civan katılım sağlamıştır.”

AB projeleri hakkında bilgi aktaran Başkan Halil Posbıyık ise, “Belediyemiz, Avrupa Birliği projeleri kapsamında bugüne kadar toplam dokuz gençlik projesinde aktif olarak yer aldık. Bu projelerle 144 yabancı öğrenciyi kentimizde misafir ettik, Bulgaristan’a 2, Litvanya’ya 6, Polonya’ya 7 öğrencimizi yurt dışına gönderdik. Ayrıca, Düren kardeş kentimizle gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Almanca Öğretmenliğinde okuyan bir kızımız 01-30 Eylül 2013 tarihleri arasında staj yapmak üzere Düren’e göndereceğiz. Bu staj ile öğrencimiz ve yabancı öğretmenlerin karşılıklı tecrübe değişimlerine imkan tanıyacaktır” dedi.