Sanat Bilim Dil Günleri etkinlikleri kapsamında İngilizce Panayırının açılışını Milletvekili Ercan Candan, Kaymakam İbrahim Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç tarafından gerçekleştirildi.

 

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sahil bulvarında düzenlenen Sanat Bilim Dil Günleri etkinlikleri kapsamında İngilizce Panayır’ı düzenlendi. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, İngilizce Panayır’ın da 33 okul, 120 öğretmen ve 400 öğrencinin görev aldığını ve 30 stant kurulduğunu söyledi.

Açılış töreninde konuşan Kılıç, İngilizce’nin hayattaki önemini bir adım daha ön plana çıkarmak ve evrensel olan bu dilin öğrenciler tarafından daha aktif kullanımı sağlamak, İngilizce iletişim becerilerini geliştirmek, öğretmenler haricinde yaşıtları ve başkaları ile İngilizce konuşmalarını ve anlaşmalarını ilerletmek adına öğretmenleri ile birlikte böyle bir panayır düzenlediklerini söyledi.

Kılıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İngilizce panayırımızın diğer bir amacı da öğrencilerimizin İngilizce iletişim kurarken, davranış olarak benimsedikleri evrensel değerlerin yansımasını ele almaktır. Bu evrensel değerle, doğruluktan ayrılmamak, adalet duygusunu prensip edinmek, kibar olmak, saygılı olmak, hiç kimseyi hiçbir zaman aldatmamaktır. Herkesin bilgi üzere bu değerler 13 ve 19’ncu yüzyıllar arasında Balkan bölgelerinde ve Türkistan’da Anadolu’da yaşayan Türk ulusları tarafından oluşturulan bir örgüt olan Ahi Kurumunun ve kültürünün özelliklerindendir. Ahi kurumu çeşitli sanat ve meslek eğitimi ve Türk uluslarının ahlakının gelişmesine katkıda bulunmuştur. Bizler de düzenlediğimiz panayırımızda bu evrensel değerlerin öğrencilerimize de yol göstermesini istedik. İngilizce gibi uluslar arası bir dil aracılığı ile çok önem verdiğimiz bu değerlerin başka toplumlara da yansımasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü diller toplumların birbirini tanıyabilme ve anlayabilme aracısıdır diyor”

 

GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’da konuşmasında, "Ereğli’deki okullarımızın ne kadar güzel işler yapma fırsatını bulduk. Emeği geçen başta Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay olmak üzere, milli eğitime, öğrenci ve velilerini kutluyorum. Özellikle İngilizce konuşma kısmı başarılı idi. Bu başarılarının devamını diliyorum inşallah önümüzdeki dönemde daha güzel olacaktır. Bu tür organizasyonlar okulların birbirlerini tanımasını, kaynaşmasına da yardımcı oluyor” sözleri ile konuştu.

 

Candan daha sonra Kaymakam İbrahim Çay ve milli eğitim yetkilileri ile standları gezdi, öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi.