Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi adına İlköğretim Bölüm Başkanı Doç Dr. Özlem Koray ve ekip arkadaşlarının organizasyonunu gerçekleştirdiği “Öğretmen Eğitimi” temalı panel Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Panele Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Akyol, Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kılınç, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Köksal, Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Aydın ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkay Birinci katıldı. 

 

Eğitim Fakültesi öğrencileri 
şiir dinletisi büyüledi 

Moderatörlüğünü Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkay Birinci’nin üstlendiği “Öğretmen Eğitimi” Paneli B.E.Ü. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar’ın açılış konuşmalarıyla başladı. 
B.E.Ü. Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Turgay Tunç ve Yaylı Çalıgılar Anasanat Dalı öğretim elemanlarından Arş. Gör. İlkay Göksel eşliğinde, Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinden Aslı Karataş ve Fatıma Kahraman, İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencilerinden Tuğba Yaman ve Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Mesut Köseoğlu, Bahar Yukarıkır ve Fatma Kübra Oktar’ın şiir dinletisi konuklara duygusal anlar yaşattı. 

 

Öğretmen adaylarına 
önemli mesleki bilgiler verildi 

Panel, şiir dinletisinin ardından  Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Akyol’un “Nitelikli Eğitim ve Öğretmen Yetiştirme” konulu sunumuyla devam etti.  Prof. Dr Akyol sunumunda Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen yeterlilik çalışmalarından, kariyer planlamasından, uygulama okullarının eksikliğinden, öğretmen adaylarının atanma kaygılarından bahsederek, önemli konulara değindi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Aydın ise öğretmen eğitiminde yeri olan teknolojik pedagojik alan bilgisi hakkında bilgi verdiği sunumuyla büyük beğeni topladı.  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Köksal ise “Değerler Eğitimi” konulu sunumunda 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununu dayanak göstererek aynı zamanda kendi öğretmenlik deneyiminden örnekler göstererek nitelikli öğretmenin özelliklerinin nasıl olması gerektiğini anlattı.  Son konuşmacı Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kılınç ise;“Türkiye'de Öğretmen Kimliğinin Gelişimi: Boylamsal Bir Çalışmanın Sonuçları” konulu çalışmasını dinleyicilerle paylaştı. 
Bu çalışmada öğretmen adaylarının nasıl bir öğretmen kimliği geliştirdiklerinden, neden öğretmenlik mesleğini seçtiklerinden, aldıkları lisans eğitimi sonucunda gelecek beklentileri ve yeterliliklerinin ne durumda olduğundan ve mesleklerinin ilk yıllarında nasıl bir öğretim yapacaklarından ve motivasyonlarının ne durumda olduklarından söz ederek, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmen adaylarıyla mesleklerinde önem taşıyan bilgiler paylaştı. 
Panel, katılımcılara yöneltilen soruların cevaplanması ve Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Okutman Zübeyir Yazıcı’ya öğretmenler günü dolayısıyla “hizmette en çok görev yapan öğretim elemanı plaketi” verilmesiyle son buldu.