Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde, bağımsız anaokulu olarak faaliyet gösteren Kırmacı Mahallesi'ndeki Saniye Erdoğan Anaokulu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği  ile okul öncesi öğretmenlerine, "Okul Öncesi Dönemde Akıl-Zeka  Oyunları" eğitimi düzenleyecek.

BAKKA, eğitim-öğretim desteğinden yararlanılarak, eğitim-öğretim ortamını zenginleştirme ve geliştirme amacı  ile proje çalışmasını yazan ve planlayan Saniye Erdoğan Anaokulu'nun Müdürü Emine Erdem ve sorumlu öğretmen Sezgin Balaban katkılarıyla destek eğitim projesi, "Okul Öncesinde Akıl-Zeka  Oyunları" eğitimi kapsamında en az  30 okul öncesi öğretmen eğitim görecek.

Okul Müdürü Erdem ile BAKKA arasında imzalanan proje sözleşmesinde eğitimin Aralık ayı içerisinde  hafta sonu 12 saat, toplam 2 gün olarak Saniye Erdoğan Anaokulunda yapılması planlandı.

Erdem, yapılacak olan eğitime katılan öğretmenlerimizin bu konudaki farkındalıklarının artırılması, bilgi ve  becerilerinin geliştirilmesi, disiplinler arası düşünme ve uygulama becerisi  sağlamasını hedeflemekte olduklarını belirtti. Öğretmenler aldıkları eğitim sonunda, sınıflarında  öğrencilere  akıl-zeka oyunlarını uygulayacaklarını, bu sayede  öğrencilerle planlı hareket etme, hızlı ve doğru karar verme, dikkatini toplama ve sürdürebilme, problem çözme, tasarım odaklı mantıksal düşünme  becerileri kazanacak. Akıl-Zeka oyunları ile öğrencilere daha eğlenceli ve aktif bir öğrenme ortamı  sunulması hedefleniyor.

Akademisyen eğitimciler tarafından gerçekleştirilecek olan eğitimin sonunda tüm katılımcılara sertifika verilecek.