Bülent Ecevit Üniversitesi’nde birinci ‘Arge Proje Pazarı’ ve ödül töreni düzenlendiği bildirildi.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi ve Tübitak İşbirliğiyle 13 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen, Çanakçılar Şirketler Grubu, Emko Isıtma Sistemleri, Yurtbay Seramik ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen 1. Arge Proje Pazarı açılış töreni BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinlik sorumlusu ve BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, açılış konuşmasında Arge Proje Pazarı hakkında bilgilendirmede bulunurken, Kuruluş Yetkilisi ve BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Arge’nin öneminden bahsederek, katılımcılara teşekkürlerini sundu. Programda, “Araştırma Geliştirme ve Aselsan” başlıklı sunum Aselsan A.Ş Kurumsal Strateji Geliştirme Müdürü Tolga Kanımtürk,  “Bosh Arge Merkezi” başlıklı sunum ise Bosh Sanayi ve Ticaret A.Ş Arge Ürün Geliştirme Mühendisi Serhan Anaç tarafından verildi.

 

PROJEYE 22 BAŞVURU YAPILDI
Birinci Arge Pazarı etkinliğine gönderilen biri yurt dışı,  toplam 18 üniversite, 3 özel kuruluş ve 1 orta öğretim kurumu olmak üzere toplam 22 değişik birimden proje başvurusu yapıldı. İlimiz dışından ise toplam 14 ilden katılım sağlandı. Arge pazarında 85 adet proje başvurusu alınırken 74 adet projenin posteri Merkez Kampüs Spor Salonu’nda sergilenip, projelerin sunum ve değerlendirmeleri yapıldı. Değerlendirme ve Ödül Kurulunca biri jüri olmak üzere, iki teşvik ödülü ve toplamda altı proje ödüle layık görüldü.
 

ÖDÜL TÖRENİ
Bülent Ecevit Üniversite ve Tübitak tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Arge Proje Pazarı kapsamında yer alan projelerin ödül töreni BEÜ Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Yılmaz Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özden Özel Güven, Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Baki Hazer, üniversitemiz akademik ve idari personeli, proje sahipleri ve öğrenciler katıldı.

 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ DE VAR
Birinci Arge Proje Pazarı Jüri Özel ödülü, Zonguldak Kozlu Alparslan Ortaokulundan katılan Burakhan Özyol’a BEÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Baki Hazer tarafından verildi. Proje kapsamında Teşvik ödüllerinden ikinciliği elde eden Serhat İkizoğlu’na (İstanbul Teknik Üniversitesi) ödülünü BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, birinciliğe layık görülen BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan’a ise ödülünü BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun takdim etti. Proje ödüllerinde üçüncü, ikinci ve birinciliğe layık görülen proje sahipleri, proje fikirleri hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundular. Çanakçılar Seramik A.Ş’den Nazım Kunduracı’ya üçüncülük ödülünü BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, ikincilik kazanan BEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Uğur Hasçelik’e ödülünü BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, birinciliğe layık görülen BEÜ Geometik Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Karakış’a ödülü Zonguldak Valisi Ali Kaban tarafından takdim edildi.

 

VALİ TEŞEKKÜR ETTİ
BEÜ Rektörü Özer, Vali Kaban’a 1.Arge Proje Pazarı Ödül Töreni için göstermiş olduğu ilgi ve katılım dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Arge Proje Pazarı etkinliğinin hazırlanmasında emeği geçen, projeye katılımcı olan ve ödül hak eden tüm katılımcıları tebrik ederek, başarılarının devamını temenni etti. Vali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesinin gelişime ve bilime vermiş olduğu önemi ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Arge Proje Pazarında ödüle layık olan proje sahiplerini tebrik etti. 

 

(Haber Merkezi)