Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına dair açıklamada bulundu. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği Yönetim Kurulu adına Tayfun Öztürk, “Yaklaşık bir yıldır sesimizi kıstık. Ancak plansız ve keyfi yatırımlar, dengesiz dağılım, çeşitli ayak oyunları sebebiyle 2015 2016'da çok konuşacağız. Maksadımız aziz halkımızı rahatsız etmek, germek değildir. Ancak özellikle il yönetimlerini rahatsız edeceğimizi açıkça beyan ediyoruz” dedi.

Öztürk, okullarda yeni eğitim yılı için yapılan çalışmaları desteklediklerini yalnız bazı okulların önemli ihtiyaçlarının yapılmadığını ifade etti.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

 

 

‘BİNLERCE TL TUTARINDA BOYA’

 

“Kurban Bayramı ile yaz tatilinin birleştirilmesi neticesinde üç buçuk aya çıkan yaz tatilinin ardından sonunda okullar açılıyor.

 

Yaklaşık iki bin iki yüz eğitim çalışanı, otuz dört bin öğrenci ve binlerce veli ile birlikte 2015-2016 eğitim öğretim yılına başlıyoruz.

 

Ramazan ayının hemen ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü, okul müdürlükleri ve aile birlikleri tarafından okullarımızı yeni yıla hazırlama girişimleri başlatılmıştır. Bu anlamda:

 

Merkezi hükümetin FATİH projesi kapsamında birçok okulumuz akıllı tahtalarla donatılmıştır.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sağladığı imkanlarla birçok okulumuza binlerce TL tutarında boya verilmiştir.

 

 

‘ALKIŞLIYORUZ’

 

İşkur tarafından okullara geçici personel görevlendirilmiş, bu personel okulları boyamış, temizlemiş ve tanzim etmiştir.

 

Bazı okulların iç mekanları bazılarının ise dış mekanları onarılmıştır.

 

Okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesini önemsiyor, destekliyor ve alkışlıyoruz.

 

 

‘EREĞLİ İLKOKULU’NDAKİ SORU İŞARETİ’

 

Öte yandan Ereğli İlkokulu'nun bu zamana kadar açılamaması, norm kadrosunun tespitinde il-ilçe milli eğitim müdürlüğünün uzlaşamaması, ikili eğitimden normal eğitime geçiş yapılan okullarda sürecin uzaması rahatsız edicidir. Yaklaşık 40 sınıf öğretmeni önümüzdeki eğitim öğretim yılını kafalarında bir soru işareti ile geçireceklerdir.

 

Dört mevsim yağışlı geçen ilçemizde, okulların gerek bahçeleri gerekse toplantı ve spor salonları bakımından hiçbir planlama yapılmamış, yapılmamaktadır. Örneğin meşhur Ereğli Lisesi'nin Spor Salonu adeta çürümeye terk edilmiştir. Okul bahçelerimizde hayat yoktur. Oyun alanları standartlara uygun değildir. Her okulda konferans salonu bulunması gerekirken uydurma salonlarla idare edilmektedir.

 

 

‘GÜLÜÇ’E OKUL YAPILMADI’

 

Önceki milletvekilimiz ve iktidar partisinin temsilcileri onlarca okul inşa ettik diye övünmektedir. Madem bu kadar okul yapıldı da soruyorum: Yaklaşık on bin nüfuslu Gülüç'te bir ilkokul ya da ortaokul niçin yapılmamıştır? Hayırsever Ahmet Orhan Oğuz, Nurdan Sönmez Oğuz'un yaptığı bağışa rağmen yıllardır Nurdan Ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu temeli niçin atılamamıştır? Piri Reis Mesleki Ve Teknik Lisesi kurulmuştur da bu okulun binası nerededir?

 

Ey İl Özel İdaresi, Ey İl Genel Meclisi! 2015 yılında Ereğli'de eğitim kurumlarına bütçeden ayırdığınız milyonları nereye kaydırdınız? Nerede ihaleler?

 

 

‘SORACAK ÇOK SORUMUZ VAR’

 

Daha soracak çok sorumuz vardır.

 

Muhterem halkımız, Türk Eğitim Sen KDZ Ereğli Temsilciliği olarak yaklaşık bir yıldır sesimizi kıstık. Ancak plansız ve keyfi yatırımlar, dengesiz dağılım, çeşitli ayak oyunları sebebiyle 2015 2016'da çok konuşacağız. Maksadımız aziz halkımızı rahatsız etmek, germek değildir. Ancak özellikle il yönetimlerini rahatsız edeceğimizi açıkça beyan ediyoruz.

 

 

2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyoruz.”