Ereğli Gülşen Utku Anaokulu öğrencileri atık malzemelerden tasarladığı 156 adet elbiseyi ilçedeki özel bir otelde düzenlenin program ile sergiledi.

Okul Müdürü Miray Demirhan Döl, defilede yaptığı konuşmada, kostümlerin bir buçuk ayda tamamlandığını söyledi.

Okulunun ‘Eko Okullar Programı’ çerçevesinde ikincisi düzenlenen defileye ‘Atık Materyallerden İlginç Kıyafetler’ adını verdiklerini de ifade eden Döl, “Eko Okullar Programı, dünyada 56 ülkede uygulanan uluslararası bir programdır. Öğrencilerimize çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için okulumuzda 2 yıldır uygulanmaktadır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı denetimleri sonrası okulunun, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğu için ‘Beyaz Bayrak’ ödülü almaya hak kazandığını anlatan Döl, sergiye destek verenlere de teşekkür etti.

Podyuma çıkan minik öğrenciler, hazırladıkları 156 parça kıyafeti ise sergiledi. Defilede Türk Bayrağı tutan bir öğrencinin giydiği, 'Yeniçeri Askeri' kıyafeti ise ilgi gördü.

Defileye İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Erdemir İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Ciğer, öğretmenler ve veliler katıldı.