Ereğli Ticaret Meslek Lisesinde eğitim gören 30 öğrenci ve 5 öğretmen İngiltere’de proje kapsamında eğitim aldı.

 

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı´nca yürütülen “Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik” projeleri kapsamında Karadeniz Ereğli Ticaret Meslek Lisesi ve yerel ortağı İstanbul M. Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesinde eğitim öğretim gören 30 öğrenci ve 5 öğretmen “Avrupa’da Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamalarının Araştırılması ve İncelenmesi ” konulu projenin akışı için İngiltere’nin Portsmouth bölgesinde incelemelerde bulundu. 

 

İLK 3 GÜN ORYANTASYON ÇALIŞMASI
Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin temel amacı kapsamında öğrencilerin ilk 3 günlük oryantasyon çalışmalarının ardından sektör gezilerine katılarak proje çalışmalarına başladığı belirtildi. Akışın ikinci haftasında öğrencilerin işletmelerde kullanılan muhasebe otomasyon sistemlerinin incelemesi ve Türkiye’deki sistemle karşılaştırılması amacıyla 3 haftalık staj eğitimi aldıkları hatırlatılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

FIRSAT ELDE ETTİLER
“İngiltere’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda staj eğitimini gören öğrencilerimiz Bilgisayarlı Muhasebe uygulamalarını yerinde görme ve uygulama fırsatı elde ettiler. Projemizin AB ülkelerinin kültürel yapısını tanıma ve uyum sağlama amacının yanı sıra öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirme amacıyla Cumartesi günleri kültür gezileri düzenlenmiştir. Öğrenciler ilk hafta Londra şehrine, ikinci hafta Manchester, üçüncü hafta Salisbury ve Stonehenge kültür gezileri yapılmıştır. 
Öğrencilerimizle yapılan değerlendirme toplantısında projenin amaçları doğrultusunda elde edilecek bilgi ve beceriler, proje katılımcıları tarafından hazırlanacak rapor ve bilgilendirme kitapçığı ile, ülkemizde muhasebe alanında eğitim vermekte olan tüm okullara ve gönderen ortak okulların çalıştığı tüm işletmelere ulaştırılacaktır. Edinilen bilgi ve deneyimlerin yaygınlaştırılması sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel açığının giderilmesine destek sağlayacaktır.”