Alaplı İlçesinde ilköğretim Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Alaplı Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen etkinlik, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosunun gösterimiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Alaplı Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik, Devletimizi ve Milletimizi Büyük Önder Atatürk’ün değdi gibi, Muasır Medeniyetler seviyesini de üzerinde çıkartmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Yetişmiş yeni nesiler Devletimize ve Milletimize yönelik iç ve dış tehditlere karşı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi gereken cevabı vereceğini ifade eden Çevik, “2016-2017 yılı Eğitim Öğretim yılına İlçemizde 13 İlkokul,14 Ortaokul,5 lise,2 kurum, 1 anaokulu, 8 birleştirilmiş sınıflı İlkokul, 521 öğretmen, 8 bin 173 öğrenci ile başlamanın guru içerisindeyiz. 15 Temmuz’da yaşanan hain girişiminin yaralarını sarabilmiş olmamız devletimiz milletiyle nedenli bir ve bütün olduğunun göstergesidir. Bizler bu zamana kadar yaptığımız gibi bundan sonrada vatanına milletine bağlı Devletine sadık işi ne olursa olsun düzgün yapana Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda bilinçli aydın nesiller yetiştirmeye Devletimizi ve Milletimizi Büyük önder Atatürk’ün değdi gibi Muasır Medeniyetler seviyesini de üzerinde çıkartmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda yetişmiş yeni nesiler Devletimize ve Milletimize yönelik iç ve dış tehditlere karşı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi gereken cevabı verecektir.” Dedi.



Etkinlik, Karşıyaka İlkokulu öğrencilerin gösterisin ardından sona erdi.

Proğrama, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, AK Parti Siyasi İşler Başkanı Yılmaz Can, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Alaplı YURTKUR Müdürü Erhan Yavaş okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.