Karadeniz Ereğli'de 32 bin metre karelik bir alanda 52 derslik, bin 350 kişilik kapasitesi ile 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında kapılarını açmayı hedefleyen Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü'nün kuruluş süreci ve hedeflerine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 

MEB'den gelecek onayını bekleyen kampüs kurucu ve yöneticileri, dünya okulu vizyonuyla eğitimin şifrelerini değiştirerek geleceğin eğitiminin öğrencilerle buluşturma heyecanında olduklarına vurgu yaptı.

 

Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü'nün 2017-2018 eğitim yılında hizmet vermesi hedefleniyor. Kdz.Ereğli kurucusu Oğuz Karahan, Kampüs Müdürü Eda Ülkü, Danışman Kemal Kani Demir ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Birgül Kalaycı, basın kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü'nün kuruluş süreci ve hedeflerine ilişkin detaylı bilgiler aktardılar.

 

BİN 350 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ

Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1 No'lu giriş kapısı yanında 20 bini açık olmak üzere toplam 32 bin metre kare alan üzerine kurulma çalışmalarına başlanan kampüsün 52 derslikli, ana okulu ile birlikte bin 350 kişilik olduğunu anlatan Kampüs Müdürü Eda Ülkü, ilk yıl 110 personelin istihdam edileceğine vurgu yaptı.

 

"GELECEĞİN EĞİTİMİNİ SUNUYORUZ"

Dünyada üretimden ekonomiye, politikadan iletişime tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitimin de dönüşüp değiştiğini anlatan Ülkü, "Tüm üretim, tüketim, iş yapma şekilleri, hatta günlük hayat rutinlerinin değiştiği dünyamızda geleceğin bireylerini geçmiş yüzyılın eğitim anlayışıyla yetiştirmek mümkün değil, doğru değil. İşte bu nedenle dünya okulu vizyonumuzun bir parçası olarak eğitimin şifrelerini değiştiriyor, geleceğin eğitimini bugün Bahçeşehir Okulları öğrencilerine sunuyoruz" dedi.

 

İŞTE 16 AŞAMA...

Okulun özelliklerini de maddeler halinde sıralayan Ülkü şu bilgileri verdi: "1- STEM +A eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi hedefleniyor. 2- Yabancı dil. 3- Bilimsel Düşünme Eğitimi, 4- Robotik Kodlama ve buna bağlı matematik ormanı oluşumu. 5- Kişiye Özel Öğretim Metodu (KÖM), 6- Mindful Okul yani çocuklarımızın yaşamın kontrolünü ele geçirebilmeleri, kendilerini tanımaları ve kontrolü sağlayabilmeleri. 7- UP Projesi yani üstün yetenekli çocukların topluma kazandırılması. 8- Mentor Öğretmenlik Sistemi. 9- Tüm okullarda Eşgüdümlü Çalışma. Yani Ereğli Bahçeşehir'de okuyan bir öğrenci Türkiye'nin farklı yerlerindeki bir Bahçeşehir Okulu'na gittiğinde kaldığı yerden eğitimine devam edebilecek. Nerede bıraktı ise oradan başlama şansı yakalayacak. 10- TEOG, YGS, LYS Tam Hazırlık Sistemi. 11- MASTER 6, yani yeni bir program ile bireyin değişen toplumsal koşullar ve dünya vatandaşlığına geçişliğini hedefleyen bir model. 12- Akademik Takip ve Ödevlendirme Sistemi. 13- Uygulamalı Dersler, Kulüp Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk Projeleri. 14- Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi. 15- Yaşam ve Kariyer Yolculuğu. 16- Dünya vatandaşlığı. 

 

"MEB ONAYINI BEKLİYORUZ"

Bahçeşehir Okulları Karadeniz Ereğli Kampüsü'nün kurucusu Oğuz Karahan da, kamuoyunda '4-5 ortaklı' söylemlerinin doğru olmadığını hatırlatarak, "Okulun ortağı yok. Tek başımıza inşaatını da yapıyoruz. Ana okulu ile birlikte 1350 öğrenci kapasiteli kampüste ilk yıl 110 personel ikinci yıl ise öğrenci sayısına göre personel istihdam edilmesi planlanmakta. İnşaatın tamamlanması ile kampüsü kamuoyuna detayları ile tanıtacağız. Şuan için kayıtlarımıza başlamadık. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onayımız gelmesi ile çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)