Gazeteci Rahmi Cinokur’un oğlu Murat Kerimcan Cinokur, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce bu yıl ikincisi düzenlenen eba Kadraj 2. Fotoğraf Yarışmasında başarı ilk on öğrenci arasına girerek Başarı Ödülü kazandı. Cinokur’un ödülünü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi.

Eba Kadraj 2. Fotoğraf Yarışması ödül töreni Başkentte Holiday Inn Ankara Hotel’de gerçekleştirildi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş katıldı.

Dinçer Ateş, yaptığı konuşmada fotoğraf sanatının, eğitim için çok önemli olduğuna inandığını belirtti. Ateş, öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile bu yıl ikincisi yapılan yarışmaya 5003 eserin katıldığını kaydetti.

Bakan Avcı ise “Gündelik hayatın koşuşturması içinde hiçbirimizin durup ince şeyler anlamaya, durup güzel şeyleri görmeye vakti yok zannediyorum. Bu yarışmaya katılan arkadaşlarımız bize bunun doğru olmadığını kanıtlıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, dereceye giren 10 öğrenci ile 10 öğretmene ve Seçici Kurul Üyeleri Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Nevzat Yıldırım, Prof. Dr. Levend Kılıç’a ödüllerini ve hediyelerini verdi. Edirne Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi 3. Sınıf Öğrencisi Murat Kerimcan Cinokur da ödülünü Bakan Avcı’nın elinden aldı. Bakan daha sonra, fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.