Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden tüm Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen emirde,  Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen ve tarihsel olarak 18 Mart Çanakkale Zaferini anlatan “Son Mektup” isimli filmin gösterime gireceği 18 Mart’ta öğrencilere izlettirilmesi istendi.

Bakan adına Genel Müdür Funda Kocabıyık’ın imzaladığı genelgede, öğretmen ve öğrencilerin bilgilendirilerek bu filme gitmeleri bildirilirken, film ücreti konusunda hiçbir bilgi verilmiyor.

Bakanlığın böyle bir filmin izlenmesi konusunda bildirimde bulunurken öğretmen ve öğrencilerin maddi durumundan hiç söz etmemesi dikkat çekiyor. Gazetemiz haber merkezini arayan vatandaşlar “Bize paranız var mı diye sorulmuyor. ‘Git izle’ demek kolay. Bu film kime hizmet edecek bunu da bilmiyoruz. Bir çok bilinmeyen arasında, Çanakkale Zaferi’ni anlattığı belirtilen filmin ücretsiz olması daha anlamlı olmaz mıydı? Şimdi ne yapacak öğretmen? Nasıl anlatacak ayağında ayakkabısı olmayan öğrencisine?” sözleriyle böyle bir durumu dayatma olarak gördüklerini vurguladılar.