Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek “ Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” açılış toplantısı BAKKA Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, BAKKA tarafından 2013 yılındaki ikinci, toplamda ise sekizinci kez gerçekleştirilen girişimcilik eğitimleri ile bölge girişimcilerinin donanım seviyelerinin artırıldığını, yüreklendirildiğini ve bilinçlendirildiğini belirtti. Ekonomik sistemlerdeki değişimler neticesinde özellikle girişimcilerin tamamen proje odaklı düşünmelerinin önemine dikkat çeken Tezel, proje hazırlamanın ve proje yönetim sürecinin girişimciler tarafından da son derece iyi bilinmesi gerektiğini bildirdi. 
Devlet tarafından verilen tüm imkanların teminine yönelik proje odaklı düşünme ve hareket etme bilincinin oluşturulması gerekliliğini söyleyen Tezel, BAKKA’nın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile de bölge kamuoyundaki proje hazırlama bilincini yükselttiğini belirterek eğitimin hayırlı olmasını diledi.
Açılış toplantısında kursiyerlere hitap eden KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım ise, il genelinde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, Odalar ve işadamı dernekleri tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine yaklaşık 1800 kişinin katıldığını, bu kurslarda başarılı olan bin 600’den fazla kursiyere girişimcilik sertifikası verildiğini söyledi. Uluslararası normlarda sertifika sahibi girişimcilerden kendi işini kurma oranının yüzde 5-6 olduğunu belirten Yıldırım, Zonguldaklı girişimcilerin bu ortalamanın üzerinde bir gayret ve başarı göstererek yüzde 8-9 seviyelerinde işlerini kurduğunu bildirdi. Tüm kursiyerlerin gerek eğitim müddetince gerekse de sonraki iş yaşamlarında KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürlüğü uzman ve yetkililerinden hiç çekinmeden hizmet alabileceğini belirten Yıldırım, eğitimin hayırlı ve verimli geçmesini diledi.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açılış toplantısının son bölümünde KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım tarafından kursiyerlerin girişimcilere destek sağlama süreci, destek oranları ve şartları konularındaki soruları cevaplandırıldı.