Sabancı Üniversitesi, öğretime başladığından bu yana olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin farklı illerinden gelen başarılı öğrencilerle, 710 kişilik tüm kontenjanlarını doldurdu. Bu yıl Sabancı Üniversitesi’ni Zonguldak’tan 8 öğrenci tercih etti. Sabancı Üniversitesi 2013 LYS’de 38 il ve 258 liseden başarılı öğrencilerin tercihi oldu.  Sabancı Üniversitesi’nde öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler, 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler. Sabancı Üniversite’ne kaydolan bütün öğrencilerin girmesi gereken ELEA dil sınavlarının ilk aşaması 2 Eylül Pazartesi günü, ikinci aşaması ise 4 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek.
Öğrenciler ve aileler, Sabancı Üniversitesi kampüsünün sanal harita uygulamasının yer aldığı “map.sabanciuniv.edu” adresinden kampüsü gezebilecek ve “susocial.sabanciuniv.edu” adresinde yer alan SoruSU olan uygulaması sayesinde tüm sorularına yanıt bulabilecekler.

TÜRKİYE’NİN İLK “BÖLÜMSÜZ” ÜNİVERSİTESİ
Türkiye’deki ilk “bölümsüz üniversite” olan Sabancı Üniversitesi’nde öğrenim görecek olan öğrenciler, okumak istedikleri program tercihini ikinci sınıfın sonunda yaparak disiplinlerarası bir öğrenim hayatı yaşayacaklar. Sabancı Üniversitesi’nde uygulanan bu sistem, öğrencilerin daha önce gördükleri eğitimden ve LYS hazırlık dönemindeki zorunlu test yaklaşımından farklı, gerçek üniversite tecrübesi, çeşitliliği ve derinliği olan bir akademik program niteliği taşıyor. Sabancı Üniversitesi’nin disiplinlerarası yapısı, günümüz iş ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına cevap veren bireyler yetiştiriyor.
Öğrencilerin yüzde 70’inin yurtlarda kaldığı Sabancı Üniversitesi, Türkiye’de toplam öğrenci oranına göre en fazla yatak kapasiteli öğrenci yurduna sahiptir. 
2013 ÖSYM ile Sabancı Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan İstanbul dışından gelen öğrencilere mezuniyetlerine kadar, yurt yerleşimlerinde öncelik tanınacak.