Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Haziran’da yapılacak LYS öncesi, öğrencilerin eksiklerini görmeleri amacıyla 5 ve 6 Mayıs’ta yapılan sınavlara giren 3 bin 157 öğrencinin Haziran’da da başarı elde edeceklerine inandığını bildirdi.

 

Korkmaz, yazılı açıklamasında, ilçedeki 6 okulda matematik, fen, edebiyat, sosyal ve yabancı dil derslerini kapsayan sınavların yapıldığını belirtti. Lise son sınıf öğrencilerinin, Haziran da yapılacak sınav öncesi kendilerini deneme ve eksikliklerini giderme fırsatı yakaladıklarını ifade eden Korkmaz, öğrencilere ve ailelerine mesajlar verdi.

Ailelerin öğrencileri motive etmeleri gerektiğini vurgulayan Korkmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları LYS sınavında başarılı olacaklarına inancım tamdır. İnsan hayatının önemli bir dönüm noktalarından biri olan LYS sınavı, üniversite için önemli bir adımdır. Bu adım strese ve gerilime neden olmamalıdır. Geçmiş yıllarda öğrencilerimiz, LYS’de kazandıkları başarılarla Karadeniz Ereğli’mizin onuru oldular. Bu yıl da sınava giren öğrencilerimizin aynı performansı göstereceğine eminim. İnanıyorum ki öğrencilerimiz bu sınavı en güzel şekilde geçerek LYS sınavında başarılı olacaktır.

Ailelerimiz de öğrencilerimizi motive ederek cesaretlerini artıracak ve kaygılarını giderecek yönde davranmalarını diliyorum. Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”