Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) akademik çeşitlilik ve zenginlik bakımından büyümesini sürdürüyor. Özellikle son yıllarda öğrenci ve öğretim elemanı sayısında yaşanan artışlar, fiziki olanakların genişlemesi ve uluslararası bir marka olma vizyonu BEÜ’yü her geçen gün yükseköğretim kurumları arasında üst sıralara taşıyor. Bu anlamdaki son gelişme 27 Şubat 2014 tarihli BEÜ Senato Toplantısında gerçekleşti. Toplantıda, Devrek ilçesine dört yıllık eğitim olanağı sunacak bir yüksekokul açılması için oybirliği ile karar alındı.

DEVREK’E YÜKSEKOKUL

Bülent Ecevit Üniversitesinin son yapılan Senato toplantısında alınan bu karar ile Devrek yerleşkesine yüksekokul kazandırılması kararlaştırıldı. Filyos Vadisi projesinin yanı başında yer alan Devrek ilçesi sahip olduğu fiziki şartlar, sosyal olanaklar ve ekonomik yapısı ile bölgede var olan ve gelecekte olabilecek nitelikli işgücü talebine cevap verebilecek bir yeni yükseköğretim birimi altyapısına sahip olarak değerlendiriliyor. BEÜ Senatosunda, Üniversitelerarası Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 12. maddesine göre Devrek yerleşkesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulmasının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına sunulması bölgede sevinç ve heyecan yarattı. Dört yıllık eğitim veren bir birim olacak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda halen Devrek Meslek Yüksekokulunda mevcut Aşçılık, Turizm ve Otelcilik ve İşletme programlarına bağlı olarak Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama bölümlerinin açılması planlanıyor.

REKTÖR ÖZER: ÜNİVERSİTEMİZ PLANLI VE KARARLI BİR BİÇİMDE BÜYÜYOR

Bu sevindirici gelişme ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Devrek ve Zonguldak için önemli bir gelişme olarak değerlendirdiği Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılması kararı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Üniversitemiz son derece büyük bir kararlılık ile gelecek planlarına uygun bir biçimde büyümesini sürdürmektedir. Bu büyüme kararlılığının üniversitemizin hedefleri doğrultusunda yürütülüyor olmasını sadece kurumumuz için değil, Zonguldak ve yöresi için önemli bir fırsat ve şans olarak değerlendiriyorum. Bu anlamda 27.02.2014 tarihli Senatomuzca alınan kararın mutluluğunu başta Devrek olmak üzere tüm Zonguldak ile paylaşıyorum. Devrek yerleşkemize dört yıllık eğitim verecek bir yüksekokulu kazandırmak için gereken tüm adımları atıyor, bu hususta çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. 11 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, Devlet Konservatuvarı, 7 meslek yüksekokulu ve 21 araştırma uygulama merkezi ile ülkemizin en önemli yükseköğretim kurumlarından biri haline gelen Üniversitemizin başarılarına katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bu sevindirici gelişmenin Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.”