Bülent Ecevit Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme ile Yüksek Onur ve Onur Belgesi Takdim Töreninde konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Selçuk Oruç beyaz önlüğün hekimin temizliğine vurgu yaptığını ve hasta hekim ilişkilerinde kirletilmemesi gerektiğini söyledi,

Konuyla ilgili olarak BEÜ’den yapılan açıklama şöyle:

Törene Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Selçuk Oruç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Selçuk Oruç törenin açılışında, beyaz önlüğün hekimin temizliğini, hasta-hekim ilişkilerin kirletilmemesi gerektiğini, tüm hekimleri ve insan sağlığını temsil ettiğini belirttiği konuşmasında öğrencilere meslek yaşamlarında başarılar diledi. Yüksek Onur ve Onur Belgesi alan öğrencilerin belgelerinin takdim edilmesinin ardından klinik çalışmalarına başlayacak olan öğrencilere önlükleri, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Dekan Prof. Dr. M. Selçuk Oruç ve Diş Hekimliği Fakültesi ana bilim dalı başkanları tarafından giydirildi.

Beyaz önlüklerini giyen öğrenciler, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğu Ömür Dede eşliğinde meslek yemini ettiler. Tören, Prof. Dr. Mahmut Özer ve öğretim üyelerinin öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.