Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, başkanlığında  "Dış ilişkiler Yıllık Değerlendirme" toplantısı gerçekleştirildi.


Tahir Karauğuz Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan BEÜ Rektörü Özer, Erasmus programını önemsediğini söyledi.


Uluslarasılaşmaya önem verdiklerini ifade eden Özer, şöyle konuştu:
"Tüm fakültelerimizde kaliteyi artırmak istiyorsak uluslararası mekanizmaları sistemin içine yerleştirmemiz lazım. Hareketliliği arttırmamız gerekiyor. Yatay çeşitliliği artırmamız gerekiyor. Üniversite olarak üç amacımız var. Bunlardan ilki eğitimde, uygulamalarda ve araştırmalarda kalite. İkincisi kamu diplomasisi bunu şöyle düşünelim yabancı öğrenciler bizim yurt dışındaki temsilcilerimiz. Ülkelerinde bizi anlatacaklar. Üçüncüsü de nitelikli insanları araştırmalara katabilmek ve onlardan faydalanabilmektir. Networkünüz ne kadar güçlüyse ve sizin lehinize çalışıyorsa o kadar güçlüsünüzdür. Üniversite olarak amacımız yeni bağlantılarla çoklu projelere dönüştürme yapmak. Üniversitemiz, Türkiye’deki yaşanan başarılı ivmeye eş zamanlı bir yükselmeyle son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Her yıl Sosyoloji bölümüyle bir tarama yapıyoruz. Görüyoruz ki herkes üniversiteden memnun fakat bu memnuniyetle birlikte Üniversitemizden beklenti de artmış durumda. Bu çok sevindirici çevreye umut oluyoruz."
"Dış gözlere ihtiyacımız var" diyen Rektör Özen, Uluslararasılaşma bunun için çok önemli. Üniversitedeki yabancı öğrenciler çok mutlular. Demek ki üniversitemiz artık dönüşüyor, yaşam alanlarını ve imkanları arttırıyor. Üniversiteye kattıkları çok şey var. Biz öğrencilerimizin tümünü en özgürlükçü ortamda barındırmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde ilk görevimiz barış iklimini sürdürmek. Çok uluslu bir üniversite olmalıyız." dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Dış İlişkiler Birim Koordinatörleri ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda, öğrenci hareketliliğine katkıda bulunan öğretim üyelerine teşekkür belgesi verildi.