Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen ve engelleri nedeni ile üniversite eğitimi alamamış çeşitli yaş gruplarından bireylerin bir gün için üniversite öğrencisi olduğu 3. Temsili Üniversite Eğitimi ve Mezuniyet Töreni, 26 Mayıs Salı sabahı yapılan ilk derslerle başladı.

Kamu ve özel eğitim kurumları ile Sakatlar Derneğinde eğitimlerine devam eden toplam 48 engelli birey gün boyu çeşitli alanlarda hazırlanan derslere katılacaklar. Dersler BEÜ öğretim üyeleri tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Binasında bulunan dersliklerde gerçekleştiriliyor.

İlk ders BEÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Uzm. Hakan Kalyon’un eğitimlerin amacını ve tanıtımını içeren sunumuyla başladı. Bir gün sürecek Temsili Üniversite Eğitiminde, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Baki Hazer, Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş, Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Dökmen, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gamze Yurdakan, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Savut ve Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü alanlarında dersler verecekler.