Bülent Ecevit Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsüne bağlı merkezlerde öğenim gören farklı milletlerden öğrencilerin katılacağı Türkçe Yaz Okulu programı için hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Program kapsamında 30 ülkeden 300 öğrenci ülkemizdeki çeşitli Türkçe öğretimi uygulama ve araştırma merkezlerinde düzenlenecek olan yaz okullarına katılacak.  

BEÜ bünyesinde uluslararası öğrencilerin Türkçe eğitimi gördüğü Karaelmas TÖMER tarafından gerçekleştirilecek olan yaz okuluna katılan gençler ülkeleri ile Türkiye arasında bir kültür köprüsü oluşturacak.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaz okulu hazırlıkları sürecinin devam ettiğini, gelen konuk öğrencilerin Zonguldak’ta kaliteli zaman geçirmeleri amacıyla zengin bir program hazırladıklarını belirterek şunları söyledi: “Üniversitemiz ülkemizin kamu diplomasisine katkı sağlayacak eğitim – öğretim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yurtdışında sürdürdüğü faaliyetlerle ülkemizin gururu olan Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen bir yaz okulu programına ev sahipliği yapacağız. Karaelmas TÖMER bünyesinde gerçekleştirilecek olan yaz okulunda, dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrencilerimizi ağırlayacağız. Konuk öğrencilerimizin Türkçe bilgilerini pekiştirirken ülkemizin ve Zonguldak’ın kültürünü, tarihini ve sanatsal değerlerini yakından tanımaları için fırsat yaratacak etkinlikler de hazırlıyoruz. Yaz okulunun, öğrencilerin akademik eğitimlerinin devamı niteliğinde olması hedefleniyor. Programa katılacak olan uluslararası öğrencilerimizi Üniversitemizde ağırlayacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”