10 Ağustos Çarşamba günü açıklanan 2015-2016 ÖSYM LYS yerleştirme sonuçları göre: Bülent Ecevit Üniversitesi geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda öğrenciler tarafından yoğun talep gören üniversiteler arasında yerini aldı.  BEÜ önlisans ve lisans programlarında 2016 yerleştirme sonuçlarına göre toplamda % 95 doluluk oranını yakaladı. Ek yerleştirme sonunda bu oranın daha fazla artması bekleniyor.

Üniversiteden bu konuda şu yazılı açıklama yapıldı:

Üniversitemizin özellikle son yıllarda farklı alanlarda talep gören yeni meslek dallarına yönelik bölümleri bünyesine kazandırması doluluk oranlarının her yıl bir önceki yıllara göre artış göstermesini sağlıyor. Son yıllarda başta akademik kadro ve fiziki alt yapı olmak üzere hemen her alanda büyük bir gelişme ivmesi yakalayan üniversitemizde 2015-2016 akademik yılında, istihdam odaklı bir anlayışla açılan yeni bölüm/programlar öğrenciler tarafından büyük bir ilgi görerek %100 doluluk oranına ulaştı. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da katıldığı çeşitli yurt içi ve yurt dışı tanıtım fuarlarında öğrencilerden yoğun ilgi gören üniversitemiz bugün ulaştığı doluluk oranları ile elde ettiği başarının haklı gururunu yaşıyor.

Yeni Açılan Fakülte, Bölüm ve Programlarda % 100 Doluluk Oranına Ulaştı  

ÖSYM Tarafından Açıklanan Sonuçlara Göre Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Doluluk Oranı %95 Olarak Gerçekleşti.


2015-2016 LYS yerleştirme sonuçlarında BEÜ hemen hemen her fakülte ve yüksekokulda %100’e yakın doluluk oranına ulaştı. İbn-i Sina Kampüsü’nde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve ilk defa öğrenci alan Eczacılık Fakültesi, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri MYO’nda doluluk oranları %100 olarak gerçekleşti. Farabi Kampüsü’nde Fen-Edebiyat Fakültesi,  İlahiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin tüm bölümleri %100 doluluk oranını yakaladı. Bu yıl ilk kez eğitime başlayacak olan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü %100 doluluk oranına ulaştı. Ereğli Eğitim Fakültesi ve Denizcilik Fakültelerinde de doluluk oranları %100 olarak gerçekleşti.

11 kampüsüyle Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları bölüm ve program çeşitliliğinde Bülent Ecevit Üniversitesi Türkiye’de eğitim yelpazesi en geniş üniversitelerden birisi. Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri MYO’nda yeni açılan Optisyenlik ve Patoloji Labaratuvar Teknikleri programları da ilgi gören ve %100 doluluk oranına ulaşan bölümler arasında yerini aldı.  Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Makine ve Makine (İÖ) programları; Devrek M.Y.O.’da yeni açılan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İÖ), Özel Güvenlik ve Koruma, Özel Güvenlik ve Koruma (İÖ), Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (İngilizce) ve Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (İngilizce) (İÖ) programları  % 100 doluluk oranına ulaştı.

Rektör Özer: “Üniversitemizin öğrenciler tarafından büyük ilgi görmesi üniversitemizi büyütürken doğru adımlar attığımız gösteriyor.”

2016 LYS sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer "Öncelikle Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine katılan ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak tüm öğrencilerimizi üniversitemizi tercihlerinden dolayı tebrik ediyor ve üniversitemize hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Sonuçların gerek üniversite gerekse Zonguldak için son derece mutluluk verici olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özer: “Üniversitemizin doluluk oranlarını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu durumu eğitim kalitemizde yakalanan başarı ivmesinin doğal bir neticesi olarak değerlendiriyorum. En önemlisi ülkemizde çok az üniversitede bulunan ve günümüzde yoğun talep gören mesleklere yönelik yeni fakülte, bölüm ve programları açmamız ve bu bölüm ve programlarda %100 doluluk oranını elde etmemiz büyüme stratejimizin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. 2016 - 2017 akademik yılına Üniversitemize yaklaşık 10 bin yeni öğrenci katılımı ile birlikte 35 bini bulan öğrenci sayısı ile eğitim ve öğretime başlayacaktır. Öğrenci sayımızdaki artışın yanı sıra eğitimde kalite standartlarımızı da her geçen gün arttırıyoruz. Bu çerçevede ulusal ve uluslararası akreditasyon kurum ve kuruluşları ile bölüm ve program bazında gerekli adımları atıyor ve önemli gelişmeler sağlıyoruz. Üniversitemize yerleşerek Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi olma hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu gelişmede emeği geçen ve katkısı olan Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin tüm mensuplarına ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.