Bülent Ecevit Üniversitesinde  (BEÜ) "İletişim ve Diksiyon" eğitimi düzenlendi.

TRT spikeri Zafer Kiraz, BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'ndaki konferansta, tuhaf, garip ve zorlama gibi gelmesinden dolayı güzel konuşan insanlara garip gözlerle bakıldığını söyledi.

Bunun yanlış bir düşünce olduğunu belirten Kiraz, şöyle konuştu:
“Bu gibi eğitimlerde çok önemli bir nokta vardır. İlk bir ay direnme ayıdır. Kişi yanlışını düzeltebilmek adına çabalar. Ama bir yandan da bilinçaltı ona ‘dur’ demektedir. Böyle bir mücadele vardır insanın içerisinde. O bir ayın sonunda mücadeleyi biz kazanırız. Birinci ayın sonunda kişi daha düzgün konuşmaya başlar. İkinci ayda çevresindeki insanlarda ona karşı bir davranış değişikliği başlar. Dışlanma tehlikesi vardır. Üçüncü ayda eğitim alan kişinin hocalık dönemi başlar. Gittiğiniz yerde insanlar sizi daha çok dinlerler.”

Kiraz, insanların dertlerini iyi anlatabilmesinin yolunun düzgün konuşmaktan geçtiğini ifade ederek, “40 ila 70 arasındaki sözcükle konuşuyoruz, tahammülümüz kalmamış, hiç kimse derdini anlatamıyor. Böyle bir ortamda siz iletişimci olsanız ne olur, olmasanız ne olur? Diksiyon eğitimi uzun soluklu bir eğitim. Bugünden başlarsanız yarına donanımlı olarak yolunuza devam edebilirsiniz. Çünkü kendinize yatırım yapıyorsunuz” diye konuştu. 

AA