Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, BEÜ'nün uluslararasılaşma alanında attığı adımlarla kararlı ve istikrarlı büyümesinin devam ettiği belirtildi. 

Uluslararası akademik personel ve öğrenci sayılarında kaydedilen önemli artışın BEÜ'nün uluslararasılaşma alanında hızlı ve nitelikli gelişmelerin göstergesi olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BEÜ'de 2014-2015 akademik yılında 7 ülkeden 14 yabancı uyruklu akademik personel görev yapmakta iken bu sayı 2015-2016 akademik yılında, yüzde 46 artışla 13 ülkeden 26 akademik personele yükselmiştir. Eğitim alt yapılarına yapılan yatırımlar ve kalite güvencesi alanında yürütülen çalışmalar, BEÜ'yü dünyanın pek çok ülkesinden akademisyen ve öğrencilerin buluştuğu bir cazibe merkezi haline getiriyor. BEÜ ailesine 1 Nisan itibarıyla Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde Yrd. Doç. Dr. Mrutyunjay Panıgrahı göreve başladı."

Açımlamada, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in şu ifadelerine yer verildi:

"Üniversitemizin yabancı uyruklu akademik personel sayısında kısa sürede kaydettiği önemli artış uluslararasılaşma süreçlerine verdiğimiz önemin ve bu alanda yapılan yoğun çalışmaların sonucudur. Üniversitemiz hızlı büyümesine devam ederken kalite güvencesini merkeze almakta ve nitelikli büyümeyi amaç edinmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi 62 ülkeden 522 uluslararası öğrenci ve 13 ülkeden 26 yabancı uyruklu akademik personelin buluştuğu uluslararası bir bölge üniversitesi haline gelmiştir. Bu sayının hızla artacağına inanıyor, uluslararasılaşma alanındaki çalışmalara katkı veren tüm personelimize teşekkür ediyorum."