Ziyaret kapsamında Prof. Stanley yoğun bir akademik program çerçevesinde seminer ve çalıştaylar düzenledi. Lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik sunum hazırlama, proje ve makale yazma, araştırma planlaması konusunda uygulamalı çalıştay, klinik öneme sahip yerel hormonlar (otokoidler) olan eikosanoidlerin omurgalı ve omurgasızlardaki önemi, biyokimyasal fizyolojisi ve genetik temeli konusunda seminerleri de kapsayan akademik program BEÜ’de yoğun ilgi gördü.

Fen-Edebiyat Fakültesi laboratuarları ve araştırma altyapılarını da inceleme fırsatı bulan Prof. Stanley, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin gerek insan kaynakları gerekse fiziksel altyapısının bilimsel araştırma yapmak isteyen uluslararası araştırmacılar için oldukça cazip olduğunu ifade etti. Fen-Edebiyat Fakültesince hazırlanan program çerçevesinde Safranbolu ve Amasra’yı da ziyaret etme fırsatı bulan Prof. Stanley bölgenin eşsiz doğal güzelliklerine hayran kaldı. Prof. Stanley “BEÜ’de görev yapan akademisyenler çok şanslı. BEÜ’nün hem gelişmiş araştırma altyapıları ve uygun çalışma ortamı, hem de bölgenin doğal güzellikleri sayesinde araştırmacılar için cazip bir üniversite olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Stanley, ziyareti kapsamında Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer ilegörüşerek BEÜ ve ABD Tarım Bakanlığı ile işbirliği için yapılacak çalışmalar ele alındı.Bülent Ecevit Üniversitesi ile Tarımsal Araştırmalar Servisi Biyolojik Kontrol Araştırma Laboratuarı (USDA-ARS ) ile imzalanacak işbirliği anlaşması kapsamında BEÜ Biyoloji bölümünden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve lisansüstü öğrencilerinin USDA-ARS laboratuarlarında araştırmalar yapması ve ortak projeler yürütmesi, ABD’li konuk araştırmacıların da BEÜ’ye kabul edilmesi sağlanacak.

BEU Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. David Stanley’i makamında kabul etti. Görüşmede Rektör Özer: “Üniversitemiz hızla ilerleyen uluslararasılaşma süreçleri kapsamında pek çok uluslararası araştırmacının görev yaptığı ve ziyaret ettiği bir cazibe merkezidir. BEÜ’de halen 13 farklı ülkeden 22 uluslararası akademik personel bulunmaktadır. Bu sayının hızla artacağına inanıyorum. BEÜ olarak uluslararası akademik personel hareketliliği destek verdiğimiz öncelikli konulardan biridir. ABD Tarım Bakanlığı Biyolojik Kontrol Araştırma Laboratuarı lideri Prof. Stanley’i üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. ABD Tarım Bakanlığı Laboratuarı ile yapılacak işbirliğinin temellerinin atılmasında emeği geçen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel’e ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaret sonunda Rektör Özer,  Prof. Dr. David Stanley’e ziyaret anısına çeşitli hediyeler armağan etti.