Endokrin Cerrahisi Derneğinin düzenlemiş olduğu Tiroid Okulu toplantılarının sekizincisi Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

ÖNEMLİ KATILIMCILAR
BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapılan toplantıya Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin Giles Şenyürek, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Tunca, BEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ali Uğur Emre, Doç. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, BEÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Taner Bayraktaroğlu ve BEÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zuhal Erdem konuşmacı olarak katıldılar.

 

TİROİD CERRAHİSİ
Toplantıda, Tiroid cerrahisi ile uğraşan uzmanların, eğitim alan araştırma görevlilerinin ve öğrencilerin tiroid cerrahisi hususunda bilgilerini artırmak, güvenli cerrahi teknikleri kazandırmak ve yeni teknolojik uygulamaları tanıtma amacı güden Tiroid Okulu Projesi kapsamında canlı ameliyat yayını yapıldı. Öğretim üyelerinin tartışma oturumunda ameliyathaneden total tiroidektomi vakası sinir monitörizasyonu ve güvenli teknik açısından salondakilerin interaktif katılımı ile uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Tiroid okulu toplantısı Endokrin Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu üyelerine günün anısına verilen hediyelerle sona erdi.