15-16-22-23 Haziran 2013 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları Bülent Ecevit Üniversitesinin lisans programları büyük bir ilgi ile karşılandığını ortaya koydu. 25 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre BEÜ’nün lisans kontenjanlarında doluluk oranı %96 olarak gerçekleşti. 

Son dönemde gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası etkinlik ve organizasyonlarla dikkatleri üzerine çeken Bülent Ecevit Üniversitesinin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise %100 doluluk oranına ulaşıldı. 

 

Sağlık ile İlgili Programlarda Tam İsabet
Her geçen gün akademik, fiziki ve sosyal imkanlarını genişleten BEÜ Sağlık Kampüsünde eğitim veren programlarda kontenjanların tam olarak dolması ve yeni açılan programlarda yakalanan %100’lük isabet oranı Üniversite yönetiminde ve il genelinde büyük bir memnuniyet yarattı. Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda açılan tüm kontenjanlar tam olarak dolarken ilk kez öğrenci kabul eden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ağız ve Diş Sağlığı ile Odyometri bölümlerinde 2013 ÖSYS sonuçlarına göre %100 doluluk yaşandı.

 

Oranlar Daha da Yükselecek
Önümüzdeki günlerde yurt genelinde üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına öğrenci kabulüne imkan sağlayacak olan 2013 Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm bölüm ve programlarında yakalanan doluluk oranı başarısının daha yüksek noktalara ulaşacağı düşünülüyor. 2013 Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarına göre Bülent Ecevit Üniversitesinin Çocuk Gelişimi, Orman Ürünleri, Geleneksel El Sanatları, Aşçılık, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (I. ve II. Öğretim), Deniz ve Liman İşletmeciliği (I. ve II. Öğretim), Bilgisayar Teknolojisi (I. ve II. Öğretim), Sosyoloji, Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği,Biyomedikal Mühendisliği (İkinci Öğretim), Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri ilk kez öğrenci kabul edecek. Özel yetenek sınavları ile öğrenci alacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesine yerleşecek öğrenciler ile yurtdışından Zonguldak’a gelerek BEÜ’de yükseköğrenim görecek uluslararası öğrenciler ve Üniversiteye bağlı enstitülerde yüksek lisans ve doktora eğitimi alacak öğrencilerin de yerleştirme işlemlerinin tamamlanması ile birlikte oranların daha da yükselmesi bekleniyor.

 

Altı Binin Üzerinde Yeni Öğrenci 
2013 ÖSYS Yerleştirme sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer sonuçların gerek Üniversite gerekse Zonguldak için son derece mutluluk verici olduğunun altını çizerek “Öğrencilerin Üniversitemize teveccühünü ortaya koyan 2013 ÖSYS yerleştirme sonuçlarını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu durumu yakalanan başarı ivmesinin doğal bir neticesi olarak değerlendiriyoruz. 25 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan yerleştirme sonuçları ile altı binin üzerinde yeni öğrenci Üniversitemize yerleşti. Kısa süre içerisinde gerçekleşecek olan Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarında iki bin civarında öğrencinin Üniversitemizi tercih edebileceğini düşündüğümüzde 2013 – 2014 akademik yılına yaklaşık sekiz bin yeni öğrenci ile başlayacağız. Üniversitemizi tercih ederek önümüzdeki akademik yılda Bülent Ecevit Üniversitesinin öğrencisi olma hakkı kazanan yeni öğrencilerimizle tüm kampüslerimizde gözle görünür bir büyüme yaşanacak. Üniversitemizin on bir ayrı kampüsünde eğitim görmek için Zonguldak’a gelecek öğrencilerin akademik ve sosyal imkanlarını artırmak için tüm kampüslerimizde çalışmalar devam ediyor. Mevcut ve yeni öğrencilerimize en iyi şartlarda eğitim görebilecekleri, akademik ve araştırma faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri, sosyal, sanatsal ve sportif yönden kendilerini geliştirebilecekleri ortamları sunmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Üniversitemize yerleşerek Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi olma hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrenci sayılarımızda büyük bir artış sağlayan bu gelişmenin Üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.