Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği bünyesinde yeni açılan İleri Araştırmalar Laboratuvarında incelemelerde bulundu. 

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile Rektör yardımcıları Prof. Dr. Halûk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Vali Kaban’a ziyarette eşlik etti.  

Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, İleri Araştırmalar Laboratuvarında bulunan tüm cihaz ve sistemlerin çalışmaları hakkında Vali Kaban’a ayrıntılı bilgi verdi. Kullanılan tüm sistemlerin çalışma ve uygulama alanlarını anlatan Kutoğlu, bu laboratuvarın sadece araştırma amaçlı değil eğitim için de kullanıldığını vurguladı. Geomatik Mühendisliği öğrencilerinin eğitim süreçleri boyunca laboratuvarda bulunan cihazları kullanabilecek düzeyde eğitildiklerini belirten Kutoğlu, öğrencilerin iş bulma şanslarını da arttırdığını ifade etti. Laboratuvarda bulunan insansız hava araçlarını da Vali Kaban’a tanıtan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, bu araçlarla yapılabilen çalışmaların çeşitliliklerini, ulusal değil uluslararası proje ve işbirliği çalışmalarını anlattı. İleri Araştırmalar Laboratuvarının tümüyle disiplinler arası çalışmanın ürünü olduğu ve sürdürülen projelerin ciddi işbiliği ile üretildiğinin altını çizen Kutoğlu, tüm bu olanakları sağlanmasında desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e de teşekkür etti. Prof. Dr. Kutoğlu bilgilendirmenin ardından Vali Ali Kaban’ın sorularını yanıtladı.

 

'VALİLİK VE BEÜ ORTAK PROJELERE İMZA ATMALI'

Vali Ali Kaban büyük üniversitelerin dahi sahip olduğu olanakları bu anlamda değerlendiremediğini ifade ederek, başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ile İleri Araştırmalar Laboratuvarının oluşturulmasında emek verenleri kutladı. Vali Kaban, “Sizleri gönülden kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Zonguldak Valiliğinin birimleri Üniversitemiz ile birlikte pek çok ortak proje üretebilir. Çalışma alanlarının değerlendirilmesi çok önemli. Başarılarınızın devam edeceğini gönülden inanıyorum” dedi. 

 

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Valisi Ali Kaban’a ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini sundu. Rektör Özer, “Üniversitenin bilimsel çalışmalarını Zonguldak’ın ve bölgenin gelişimi yönünde paylaşmaktan da mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Bugün sizinle bu gelişmeleri paylaşmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Zonguldak ve çevresi için olumlu sonuçlar getirecek her türlü proje önerisinde yer almaya hazırız" dedi.