Patent Bilgi Destekleme Ofisi tarafından, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde “Patent Farkındalık” semineri düzenlendi.
Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun açılış konuşmasını yaptığı seminerde, bilgi ve iletişim teknolojilerinin günümüzdeki önemine değindi. Bilgi Toplumuna geçiş sürecinin, uluslararası ekonomik sistemin dayandığı pek çok kavramı temelinden sarstığına vurgu yapan Prof. Dr. Uzun, “Bu dönüşüm sürecinde, sanayi toplumunda büyük önem atfedilen iş gücü, hammadde, doğal kaynaklar gibi kavramlar eski önemlerini yitirerek bunların yerini bilgi, yenilikçi düşünce, inovasyon ve teknoloji transferi gibi kavramların aldığını görmekteyiz” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından,. Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı’nda görevli Mühendis Fikret Kurşun, “Tasarım ve farkındalığın önemi gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün artmaktadır. Bunun farkına varmak ve bunun için gerekli eğitimleri almak çalışanlar için çok önemli. Endüstriyel tasarım ve farkındalık konuları hakkında bilgi paylaşımı yapmak için Bülent Ecevit Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Türk patent enstitisü başkanlığında marka Uzman Yardımcıları olan Elif Aykurt ve Ozan Yıldız ise marka farkındalık sistemi hakkında bilgi verdi. Son olarak Türk Patent Enstitüsü, Patent Uzman Yardımcısı Ertan Biçer Patent tescil sistemiyle ilgili önemli bilgiler verdi.
Programın sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından katılımcılara üniversitemizin çeşitli hediyeleri verildi.